Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může náš kocour vidět něco, co my nevidíme?

Od: jezevec* odpovědí: 27 změna:

Už to trvá nějakou dobu. Kocour si prostě sedne a upřeně něco pozoruje. Přitom otevírá hubu a tak jakoby trhaně pomňoukává a cvaká zubama. Zvláštní je, že přitom sleduje něco, co v místnosti není, jako by koukal po něčem ve vzduchu a zrak mu šmejdí, jak kdyby se to pohybovalo rychlejc, než Airbus. Žádnej hmyz tu není, mouchy nelítají. Zkoušel jsem na tohle téma najít nějaký informace a vida - kočky mohou údajně pozorovat entity, který člověk nevidí. Tak se chci zeptat, co si o tom myslíte. Určitě to někdo vezme ryze materialisticky, já sám nevím, co si o tom mám myslet, protože poslední asi tak půlrok se nám doma občas sama zapne televize, jiná televize se občas sama přepne, tu a tam zaslechneme kroky z podkroví ve chvíli, kdy tam prokazatelně nikdo není, nedávno takhle nějaká dobrá duše zapla rychlovarnou konvici na kuchyňský lince ve chvíli, kdy jsme všichni seděli u stolu o dva metry dál...
Ne, nezbláznil jsem se, na drogy už jsem starej a nic jsem nechlastal... :) Jen mě zajímá váš názor a případný podobný zkušenosti.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

4x

Dobrý den. Sám jsem nikdy moc ničemu něvěřil. Avšak před pár lety kdy jsem sám spal na chatě se mi zdál sen kde jsem šel kolem jakési "slavnosti démonů" kteří, vypadajíc přesně jako "démoni", stáli opodál v řadě a cosi drmolili. To drmolení bylo legrační a tak jsem z žertu kousek věty podle sluchu zopakoval. V tom okamžiku si pamatuji jak jsem už skoro probuzený ležel na boku zpět na chatě na posteli a cosi mi rychle a agresivně třáslo s hlavou. Bylo to za mnou. V odrazu laku starého nábytku jsem to "cosi" za sebou viděl. Bylo to poloprůhledné. Začal jsem se bránit tím že jsem to chtěl chytit rukou za sebou. Bránilo se to a počalo třást níže (s krkem, zády a pak to utíkalo až k nohám - prostě tak abych to nechytil). V tom jsem se probudil už naplno a v odrazu nábytku najednou nebylo nic. Otočil jsem se, místnost prázdná. Takže tak. Nicméně stačí si přečíst například Setkání s tajemnem od Arnošta Vašíčka a zjistíte že se mohou stát daleko děsivější věci a že pravděpodobnost existence něčeho inteligentního co nevidíme či "života po smrti" je patrně vysoká.

kaktus123*

Tohle se stát mě tak už tady asi nejsem *ee* Stačilo mi jen ty "bytosti" vidět...

julie*
Prectete si neco o spankove paralyze.
smode*

Jj, znám. Část této události (od částečného probuzení k plnému probuzení) přesně sedí právě na spánkovou paralýzu. Kdo nezažil, neuvěří :)

Presne.Kedysi dávno som mala dosť často spánkovú paralýzu a nikomu to neprajem.V tej dobe som sa bála zaspať,bola to nočná mora,živé bludy a halucinácie a desný strach.Už to našťastie prestalo ale už to nikdy nechcem zažiť.

figurek*
hodnocení

4x

já bych vám radil číst lepší literaturu. Kočičí instinkty a kočičí předtuchy nejsou nic jiného, než mnohonásobně lepší smysly, než máme my. Třeba to, že se kočky plaší před zemětřesením není žádný div. Každému zemětřesení předchází dunivé infrazvukové rány z hlubin země, které kočky slyší. Lidi ne. Z toho samého důvodu se vám kočky vyhýbají, když máte vztek. Slyší jak dýcháte, jak vám bije srdce, vidí jak jste nervní a už na dálku poznají, že je něco v nepořádku. Bázlivější povahy rychle mizí a tvrdší povahy se staví do střehu. Nemáte náhodou ve svém okolí někoho, kdo nemá rád kočky? Stačí aby promluvil a váš kocour ho slyší i přes zeď. Nejen lidi a psi, ale i kočky a bývají neurotické.

To že se vám zapíná televize taky není žádný div. Měli jsme televizi a její ovladač zapínal i věž ve vedlejším pokoji. Ne vždy, jen někdy. Taky si někdy všiměte, že dálkové ovládání televize funguje i přes sklo. Nedíváte se náhodou sousedovi do oken? Možná že tu televizi vám přepíná on a ani o tom neví.

Vyrostl jsem ve velkém domě s velkou půdou. Taky se mi stalo, že jsem byl na půdě a najednou jsem zcela jasně slyšel kroky, jako by kolem mě někdo prošel. Důvodem byla docela obyčejná akustika. Někdo šel po ulici, klapaly mu boty a zvuk rezonoval uvnitř, pod střechou.

Odtud můj názor na váš dotaz. Kočky a kocouři mají mnohem lepší zrak než my. Vidí i to, co my nevidíme, ale určitě to nejsou džinové, poltergaisti a mraky temné energie. :)

hodnocení

3x

Takový vlastní zkušenosti nemám. Ale např. jsem v nějakým článku dřív četl, že psi cítí, kde jsou tzv. geopatogenní zóny.

Četl jsem knížku od S. Motla o tzv. záhadě jihlavského podzemí. Tady je odkaz na stránku, kde je popis té knížky

martinus.cz/...

Už si ten obsah moc nepamatuju, ale je tam napsaná např. "příhoda", jak tam něčí pes na něco zuřivě štěkal do nějaké chodby a přitom tam nic vidět nebylo. Zkusil jsem, jestli je ta knížka na ulozto. Asi ne. Našel jsem tam dokument v mp4 a v mp3.Jestli je to o tom samém, to nevím, nedíval jsem se na to. Tady je odkaz.

ulozto.cz/...

Snaha o vysvětlení, proč kocour sedí a něco pozoruje, by mohlo být třeba uvažovat o nějakém vlnění vzduchu nebo nějaké mozkové poruše kocoura. Možná je to snaha naivní.

Taky těžko zjišťovat nějaké vysvětlení, proč by se samovolně mohla zapnout rychlovarná konvice. Možná špatný kontakt spínače popř. v "kombinaci"s nějakým chvilkovým přepětím v síti. Podobné vysvětlení by mohlo být i v případě televize. Těžko říct, jestli se to tak dá vysvětlit, pokud se to stává častěji.

Před lety byl případ ve Strašicích, že v jednom domě se např. samovolně vznítily zásuvky i při vypnutých jističích. Nakonec bylo zjisštěno fyzikální vysvětlení. Jedná se principielně o něco jiného, ale nějakou dobu trvalo, než ta záhada byla objasněna

Tady je odkaz na článek o tom

karelwagner.blog.idnes.cz/...

kaktus123*
hodnocení

2x

Já jako někdo kdo zažil paranormálních příhod víc než dost tak souhlasím s tím že mohou vidět ty entity. Babičky pes také sleduje "něco" co prostě my nevidíme...

hodnocení

2x

Náš kocour to dělá taky. |Najednou upřeně a s nastraženýma ušima kouká do předsíně, i když je ticho a nic se nehýbá. Mám při tom vždy docela ošklivý pocit. Je do toho tak zabraný, že se z toho ani zavoláním nevytrhne.Myslím, že vidí energie, které my nevidíme.

wanesa*

Mě tohle dělají třeba uprostřed noci dvě kočky.Najednou se zvednou,úplně natáhnou krky a vystrašeně obě koukají na stejné místo.To se pak začnu bát i já,všude rozsvítím,projdu byt a nikde nic...Ony jsou přestovystrašené,a uklidní se třeba až za půl hodinky...

S tím zemětřesením to znám...U nás na Karlovarsku to bývalo jeden čas dost silné .Kočky v klidu spaly na balkoně,já jsem vysávala a ony obě najednou vystartovaly z balkonu přehěhly byt sem tam,vystrašené,Tak jsem vypnula vysavač co se děje a nic..vysávala jsem dál...A za pět minut mi volali známí,jestli jsem cítíla ,jak se všechno třáslo.Že prý bylo zemětřesení.Kočky to cítily dřív,než to přišlo...

dylin
hodnocení

2x
Mně to udělal pes v kotelně, nejdřív se mi furt plantal pod ruce a chtěl se nechat hladit, najednou se otočil, čuměl na jedno místo, začal vrčet, zjezili se mu chlupy, pak zakvikl a zdrhl ven z baráku... No pokračovalo to v noci, kdy sem sám sebe ve tři ráno probudil, jak řvu "Ave Satanas". Od té doby v tom domě nebydlím a vrátil jsem se k víře, od které jsem v pubertě odpadl.

hodnocení

2x

Nevidí - slyší. Kočky mají výjimečný sluch. Američané za války používali cvičené kočky (před nasazením radarů) k detekci nepřátelských letadel za obzorem.

hodnocení

2x
Já jsem v průběhu života došel k tomu, že pokud si člověk nechce komplikovat život, tak je lepší tyto věci nevyhledávat, nezkoumat, neprovokovat. Žij a nech žít. Ať už z důvodu možného vyvolání konfliktu, nebo jednoduše proto, aby z toho člověku neruplo v bedně.

re4zon
hodnocení

1x
Muj nazor je, ze v podkrovi vam chodi kuna nebo objemove zmeny v konstrukci, konvici nechavat v zasuvce ve stojanu je nerozum (nejvic pozaru), televize kdo vi. A kocour muze videt treba prach ktery vy nevidite, nebo se mu honi neco hlavou. Znal jsem pana, ktery se choval podobne a byla to neurologicka porucha, ze vidi nejake entity by me vazne nenapadlo.
jezevec*
hodnocení

V podkroví jsou tři obytné místnosti, to by tam ta šelma jedině musela třeba v naší nepřítomnosti uklízet, nebo koukat na telku, ale asi bychom se občas potkávali :)

pb®
hodnocení

1x

Kočky takhle reagují na něco, co se jim líbí, ale nemůžou to ulovit, protože je to moc vzdálené. Jste si jistý, že někde nelezl pavouček nebo muška?

hodnocení

0x
Věřím tomu.
horoskopy.blesk.cz/...
doplněno 01.03.20 22:37: Zírám jako blázen *sok*
zeny.iprima.cz/...

hodnocení

0x

Já, když jsem se tady nastěhovala, jsem věděla, kdy ke mě přišla stará paní na návštěvu. Přesně jsem věděla, kde je a jak vypadá. Jednou jsem ji popsala sousedům a že to byla stará paní, která zemřela na otomanu v kuchyni. To jsem ještě měla kníračku, Bubu se jmenovala, ta neměla v té době, když paní byla, klid. Větřila a přecházela a místo štěkání tiše "kuckala". Ale já jsem se ji nebála, přišla na návštěvu v dobrém. A když odešla, psina se zklidnila a usla kdekoliv. Jen jsem tady nemohla jíst. Vždycky jsem si koupila něco do ruky, giros nebo tak. Až paní přestala k nám chodit, všechno si sedlo jak má bý a já jsem začala jíst. *alene* Jezevče, nevzpomenete si, před nějakou dobou se někdo ptal na psa, který se choval podobně. Já jsem byla přesvědčená, že ten pes poslouchá, že někde něco prská v elektřině. Až po dlohé době ten člověk odsunul skříňku a měl pod ní hnízdo rybenek nebo co to bylo. Nemůžete mít něco podobného?

liska5

On i červotoč může tiše "tikat". Říkal pán, co prodává starožitný nábytek.

jenka*
hodnocení

0x

Mně se doma stalo něco podobného. Nikdo nebyl doma a já z obýváku jsem slyšela, že někdo otevírá a hned zavírá lednici, která je v předsíni. Když jsem se šla podívat, tak nikde nikdo a dokonce se houpaly klíče, které byly v zámku u vchodových dveří. Okna byla zavřená, takže žádný průvan. Když jsem dveře otevřela na schodiště, tak také nikde nikdo. Docela mě to vykolejilo, že jsem prohlédnula i skřínku, která je také v předsíni.

hodnocení

0x

Ano kočky (a spousta dalších zvířat) slyší a vidí i to, co člověk nevidí a neslyší. Není to ale nic nadpřirozeného, jsou to jen výrazně dokonalejší smyly oněch zvířat.

hodnocení

0x

Tak tohle znám. To cvakání zubů a vydávání krátkých zvuků, upřený pohled. A vždycky jsem našla nějaký hmyz, který jsem ale napřed já vůbec neregistrovala. Až když to trvalo delší dobu, tak jsem zkoumala podrobně. Ale tím nechci vyloučit, že se kolem nás dějí příhody opravdu nevysvětlitelné. Také jich mám docela dost a i když jsem člověk pragmatický, tak jsem vnitřně přesvědčená, že toho ve skutečnosti víme hodně málo. A čím jsem starší, tím víc tento pocit sílí.

ladycat*
hodnocení

0x

Náš kocour toto dělá, když vidí za oknem ptáčky nebo jinou kočku. Je to prostě taková kočičí reakce na "kolemjdoucí".

hodnocení

0x

Kočky vidí duchy a ty špatné z obydlí vyhánějí. Já tomu věřím,už máme druhou kočku,první 14 let a ted 3 roky a obě se občas chovaly velmi zvláštně zvláště za soumraku a večer.

Ani kočky nemohou vidět něco, co neexistuje.

julie*

Kdo nevidí, ten nevidí. Kdo vidí, ten vidí. Zdráhám se podobné věci rezolutně odmítat a popírat. My bydleli ve starém domě, kde nechtěla spávat moje babička (patrně senzitivní člověk), ale i můj taťka - její syn a rovněž i já jsme všichni popisovali podobné zážitky. Něco v tom domě bylo, nějaké entity a bylo to nepříjemné. Nikdy jsem se na ně neobracela, ale ten rozdíl v pocitech, kdy bydlím nyní jinde a tady to není versus bydlím tam a tam to je, je nepopsatelný. Náš pes na "to" v noci zuřivě startoval, štěkal do tmy. Posléze v domě bydlela přítelkyně bratra, kterou do dohnalo tak daleko, že pozvala někoho (nevím podrobnosti), ale ten prý odvedl dvě entity pryč. Já tohle nevěděla, protože se nám to bála říct, ale já to poznala, okamžitě. Ten dům má jinou energii. A cítím se tam jinak. Myslím si, že patrně budu také senzibil, protože už od dítěte mívám v určitých místech pocit nepříjemna versus pocit maximálního blaha. A už jako malé dítě jsem se například cítila totálně nepříjemně na náměstí jednoho města, bylo mi tam zle, do konce života nezapomenu na ten pocit, že jsem veděla, že tam něco je... A o dvacet let později spíše náhodou zjistím, že to je místo se silnou negatviní energií, jedno z mála v republice. Co si o tom myslet. Na jednu stranu všude kolem nás technologie (infra, signály, různé bezdrátové přenosy,...) - také to nevidíme a neexistuje to snad? A nebavím se o tom s nikým, lidé jsou někdy dost povrchní.

petra*
hodnocení

0x
Dobrý den, přesně vím, jak vám je a že vás asi většina lidí má za blázna. U nás takto pobyvali manželovi rodiče, ale vždy nás před něčím varovali. Co manžel donesl od popelnic kočku, rodiče odešli a to jsme dříve hledali i někoho na spojení s nimi...Už se k nám bali chodit návštěvy. Nicméně přesunuli se nám na chatu, kde minulý rok manželovi zachránili život, poté se zjevili a od té doby nepřišli... Říká se, že kočky právě tyto entity odhaneji... Dejte ji cas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]