Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu: koupil jsme si andulku a nwvím jak bych si ji měl ochočit,aby mi šla na prst?
Mám ji asi týden a pořád se mi to nedaří, poradí mi někdo jak k ní získat důvěru?
Díky
Hlavně pomalu a trpělivě. Žádné rychlé pohyby.
Nejdřív strkejte ruku pomalu do klece a nechte ji tam bez pohybu. pak pomalu přibližovat k ptáčkovi pod bříško, vždycky kousíček a bez pohybu aby si zvykl. Později pod bříškem dotknout - až se nebude plašit tak jemně zatlačit a papouch "přeleze" a zase nehýbat, nevytahovat, zůstat v kleci a "přesadit" ho zpět na bidlo. asi bych zezačátku nenastavovala jenom prst, ale celou ruku (dlaňí dolů).
¨pomaličku ho zvyknete.
Dobrý den,
andulka bude chtít ze začátku mnoho trpělivosti, musíte to párkrát za den zkoušet,nejlépe když v místnosti nikdo kromě Vás není a je klid. Potichu na ni mluvte a zkuste jí třeba ze začátku lákat na kousek senegalského klasu - prosa, po čase určitě zjistí že se nemusí bát a na prst Vám vlétne uvidíte
Dobrý večer,chce hlavně pomalu a nespěchat,začali jsme na vařečku a postupně jsme davali prst,byl moc dobře ochočený mluvil věty,uměl se představit,chodili se k nám dívat známí,nevěřili,že takto malý ptáček to dokáže,mysleli,že máme nějakého velkého papouška ) byla jsem 5 dní v porodnici a manžel ho naučil větu (máme Moniku,Monika brečí )...hodně ůspěchu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.