Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Molitanový filtr v akváriu

Od: houbes* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, nemohu přijít na to, jak vzduchovaci kámen v této poloze od vyrobce viz.foto, může udělat podtlak aby se nečistoty v akváriu přes ten molitan zachytily a voda byla čistá. Ještě bych pochopil aby výrobce těchto filtrů umístil v vduchovací kámen někde na začátku molitanu. Poraďte mi máte někdo s tím nějakou zkušenost? A neupravil jste si to nějak dobrým napadem? Děkuji moc
Molitanový filtr v akváriu
Molitanový filtr v akváriu #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
I ty klasický filtry s houbou funguji na principu toho, že bublina v trubce před sebou vytlačí vodu a ta se zase do pěny vsákne a vezme sebou i nějaký kal. Tohle je stejný systé. Jen bubliny jsou drobné takže tohle možná vodu víc okysličí. Až teď na druhé fotce jsem objevil dole tu houbu... Máš to asi presvícený. Podle přítomnosti zelené řasy na všem.
doplněno 21.02.20 14:49: Buď ti do toho z boku svítí slunce, nebo tam máš moc nezpracovaných živin. Takže buď příliš světla nebo překrmuješ. Chtělo by to nějaký bujně rostoucí rostliny typu jávský mech nebo stolístek které by ty přebytky živin spotřebovaly.

007cz
hodnocení

3x

Hlavně vyhod tu atlantidu i s tím modrým pískem.

hodnocení

2x

Já jsem akvarista samouk, ale takto blbě teda filtr nemám.

Používám taky filtr typu "bublifuk" a mám ho normálně na svislo na boční stěně akvária.

Tvůj filtr nemůže téměř fungovat, protože spodní plochou leží na dně a horní plochu máš zasypanou.

Ten filtr musí být ze všech stran volně přístupný průtoku vody.

Já používám bio akvarijní filtr.

houbes*
hodnocení

Máš pravdu, já s těmito filtry nemám zkušenosti. Filtr jsem zasypal z vrchu z duvodu aby kamínky dělaly tlak na filtr. Ale jak píšeš odstraním je z molitanu..

hodnocení

1x

Celý princip je v tom, že bubliny vynáší trubkou i trochu vody a je nasávána houbou dole. Víc v tom není. Když vytáhneš konec trubičky trošku nad hladinu, tak uvidíš kolik vody vynáší. Přijde mi to opravdiu retro v době dostupných malých čerpadel, které jsou mnohem efektivnější. Ale má to řadu zastánců... ovšem to AQ by chtělo řádně od podlahy opravit.

houbes*
hodnocení

Já jsem v tomhle pořád začátečník, to máte pravdu, že by akvárium mělo vypadat jinak. Už uvažuji, že někoho oslovím nějakého profika aby mi akvarium udělal k plnému chodu. Jako není to žádná sranda, když vidím zaběhnutá akvária..

Je to takové "dva v jednom". Když už stejně musíš mít kompresor na vzduch, tak proč ten vedlejší efekt nevyužít i k filtrování?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]