Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer! Už asi 3x nebo 4x jsem dávala psovi tabletu proti klíšťatům. Zamáčkla jsem ji do taveného sýra a pes to spolkl. Klíšťata neměl. Teď mám doma další tabletu, tentokrát i s krabičkou. Simparica, žvýkací tablety. To žvýkání mě zaujalo. Jak má pes malou tabletku žvýkat? Hledala jsem informace. Našla jsem jen takovou, že při prostém spolknutí je účinek nulový. Inu, předchozí tablety asi účinkovaly i po prostém spolknutí. Zajímají mě zkušenosti chovatelů se žvýkacími tabletami. Já tuším, že když bude tableta náhodou chutná, stejně ji rozkousne a spolkne hned. Jako granuli. Když bude nechutná, budu ji muset do něčeho zamáčknout a spolkne ji bez kousání. Kdyby to náhodou opravdu chvíli žužlal, tak jí může kousek kdekoli vyplivnout.
Otázka: Jak psi žvýkají žvýkací tablety?
Dobrý hlavolam. My jsme 2 roky po sobě použily Bravecto, žvýkací tablety. Je to měkká, veliká tableta, která je hodně drahá a cena pro velké i malé psy je téměř stejná. V návodtu je, že se nesmí půlit. Nevím proč, když není potahovaná a nerozpouští se až ve střevech. Když koupím velkou pro psa 10 kg a rozpůlím ji, sežvýká ji jako celou, jen já ušetřím téměř 400kč. Funguje bezvadně.
Děkuji za dosavadní reakce.
Čím dál víc si myslím, že slovo žvýkací je nějaký chybný překlad. Dám pejskovi tabletu tak, jak jsem u něj zvyklá. Zamáčknutou do něčeho měkkého. Jinak vzpomínám na fenku, která dokázala z maskovacího sousta dokonale vypreparovat i milimetrové kousky pilulky. Lék musel být opravdu na prach. I takový, kde se zakazovalo i půlit .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.