Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tukové koule pro ptáky - expirace

Od: bimbam® odpovědí: 14 změna:

Pěkný den všem! V minulých letech jsem nestačila dokupovat tukové koule na přikrmování ptáků v zimě. Tak jsem na začátku zimy koupila dvě velká balení. A zrovna letos o ně ptáci neměli valný zájem. Mnoho kouliček zbývá. Skoro 3 kg. Na obalech je uvedena doporučená doba spotřeby až v roce 2021. Mám se tím řídit? Kde v létě skladovat? Asi to nabídnu někomu, kdo má slepice. Popelnici považuji za nejnevhodnější způsob řešení. Jak byste se zachovali vy? Děkuji předem za zájem a doporučení.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak to jsme na tom stejně.Také letos nějak nezobají...

72mona3*
hodnocení

2x
Jo jo, letos poprvé jsem koupila velkou krabici a ještě půlka zbývá. Zima vlastně byla jen pár dní. Zabalím a nechám v garáži. Je pod úrovní, takže žádné teplo ani v létě. M.
doplněno 28.02.20 19:27: No, už se nám to trošku rozjelo. Jak se ochladilo a včera napadl i sníh, tak tam jsou bitky. Opět se ukázaly sojky i straky. V jednom zásobníku na 4 - 5 koulí je za dnešek polovina pryč.
janslavik
Ptáci letos žerou jako zjednaný. A klidně jim to dávejte, dokud vše nezlikvidují. Jim je jedno, jestli je zima nebo jaro. Bydlím u lesa a krmítko mám metr od domu a pořád narvaný. Už jedu tuhle zimu druhý obří pytel černých semen slunečnice a koule ani nepočítám.

prestik*
hodnocení

2x

Dávám jim i prošlé a žádný problém není. Ptactvo dlabe jako o život. Skladovat ve sklepě.

Hehe, dlabe, ale jestli to s nima někde za rohem neseklo, to už se nedovíte.

hodnocení

2x

Jestli máte možnost uskladnit v chladnu a ve tmě, tak je nechte do další zimy, jestli tedy nějaká bude.

pip
hodnocení

2x

Myslím, že to ptáčkům nechutná. Možná tam jsou nějaké jiné příměsy. U nás sýkorky koule také nechtějí a dříve bývaly hned pryč. Zkusila jsem je rozdrobit a dát do krmítka, ale ani tak si jich sýkorky ani kosi nevšimli a to bylo i v době mrazů. Takže zbytek asi ani nemá cenu skladovat na příští rok, takže je nejspíše vyhodím.

hodnocení

Vidím to podobně. Nechutná. I když byla zima prapodivná, tak na normálních krmítkách (a hlavně pod nimi!) ptáci zobali. Slunečnicová semena a ovesné vločky (a občas trochu pohanky a krup) jsem denně doplňovala půllitrovou sklenicí i víc. Jedny koule jsem koupila v Kik, druhé v Lidlu. Stejné značky bývaly v minulých letech pryč hned.

72mona3*
Já už se naučila dívat na složení. S palmovým tukem neberu. V Lidlu jsem se dívala, ale nezdály se mi. Tak mám tyto: zelenadomacnost.com/...
Mizí rychleji, než osvědčený lojový válec. M.
hodnocení

Mono, děkuji za tip. Při příštím nákupu si budu složení také číst. Ještě nevím, jestli letošní koule schovám a za rok se zase budu dívat, jak jen tak visí, nebo je dám někomu pro slepice. Na podzim to bude jasnější :). Ale to množství v odkazu! To je skoro jako velkovýkrmna :).

72mona3*
Velkovýkrmna:-D
Když oni k nám lítají i strakapoudi, straky a sojky. Jedna koule mívá výdrž tak maximálně dva dny, spíš méně. A tak jsem si řekla, že nakoupím větší množství, než to kupovat po jedné... A zrovna letos je ta zima fakt mizerná. Ptáci prostě najdou dost potravy i bez přikrmování.
Krmítko berou jen jako jednu z mnoha zastávek ve svém teritoriu. Ne jako žranici bez práce.

wanesa*
hodnocení

2x

Já je dávám přes léto do lednice i plněné kokosy.Ale u mě je zájem veliký,bydlím u lesa a navěsila jsem koule za dům na keř a stále je tam živo:) Ještě tam mají pet láhev jako krmítko a to stále dosypávám.U mě cca 7 koulí za týden:)

hodnocení

Ne, do lednice ne. Rada je to možná dobrá, ale ne pro mě. Nárazově moje lednice nestačí ani pro lidi.

Jinak poměrně živo mám kolem krmítka i v tyto teplé dny. Jen ty koule tam visí a nic.

kenav
hodnocení

2x

Buhvi co v tom je,ja koule rozpustil a tuk pouzivam jako mazadlo a dobry.Jinak pamatuji ze jsem daval luj od hoveziho a to se sýkory mohly utlouct.Moje sýkory jenom ořechy,potvory mlsny,kdyz je jim ouvej tak tukaj na okno.Letos jsou asi v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]