Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem! V minulých letech jsem nestačila dokupovat tukové koule na přikrmování ptáků v zimě. Tak jsem na začátku zimy koupila dvě velká balení. A zrovna letos o ně ptáci neměli valný zájem. Mnoho kouliček zbývá. Skoro 3 kg. Na obalech je uvedena doporučená doba spotřeby až v roce 2021. Mám se tím řídit? Kde v létě skladovat? Asi to nabídnu někomu, kdo má slepice. Popelnici považuji za nejnevhodnější způsob řešení. Jak byste se zachovali vy? Děkuji předem za zájem a doporučení.
Myslím, že to ptáčkům nechutná. Možná tam jsou nějaké jiné příměsy. U nás sýkorky koule také nechtějí a dříve bývaly hned pryč. Zkusila jsem je rozdrobit a dát do krmítka, ale ani tak si jich sýkorky ani kosi nevšimli a to bylo i v době mrazů. Takže zbytek asi ani nemá cenu skladovat na příští rok, takže je nejspíše vyhodím.
Vidím to podobně. Nechutná. I když byla zima prapodivná, tak na normálních krmítkách (a hlavně pod nimi!) ptáci zobali. Slunečnicová semena a ovesné vločky (a občas trochu pohanky a krup) jsem denně doplňovala půllitrovou sklenicí i víc. Jedny koule jsem koupila v Kik, druhé v Lidlu. Stejné značky bývaly v minulých letech pryč hned.
Mono, děkuji za tip. Při příštím nákupu si budu složení také číst. Ještě nevím, jestli letošní koule schovám a za rok se zase budu dívat, jak jen tak visí, nebo je dám někomu pro slepice. Na podzim to bude jasnější . Ale to množství v odkazu! To je skoro jako velkovýkrmna
.
Já je dávám přes léto do lednice i plněné kokosy.Ale u mě je zájem veliký,bydlím u lesa a navěsila jsem koule za dům na keř a stále je tam živo Ještě tam mají pet láhev jako krmítko a to stále dosypávám.U mě cca 7 koulí za týden
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.