Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strupy v srsti

Od: katka13 odpovědí: 7 změna:
Dobry den, memu pejskovi se v srsti delaji strupy a posleze chloupky vypadaji a ma tam lisinku a na brisku to same, za kazdou radu budu opravdu rada :( myslela jsem ze to ma z travy, mazala jsem mu to a davala repikovy caj ale vubec se nelepsi takze navsteva veteriny bude zdrejme nutna
Strupy v srsti
Strupy v srsti #2
Strupy v srsti #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

5x

Existuje přes 160 druhů kožního onemocnění u psů.

Veterináři na to studují mnoho let.

Pejska netrapte a dojděte s ním k vetovi.

U těch análních žlázek je největší problém vždycky nad ocasem, kde se udělá lysinky a pes mimo toho sáňkuje a docela zapáchá. Z fotek ale vidím, že má ty problémy jinde, ne na hřbetě, takže ucpané žlázky to vysloveně být nemusí, ale je to jedna varianta.

Některé kožní onemocnění se přenáší z člověka na psa a jiná opačně.

Určitě nenechávat dlouho, čím dříve navštívíte veterinu a začnete léčit malé příznaky, tím dříve se pes vyléčí a tím méně to bude stát.

Takže určitě večer dojděte do ordinace, když píšete, že se to snažíte sama léčít již nějakou dobu.

katka13
hodnocení

Dekuji, zitra rano pujdeme ... ano uz t ma necele dva tydny doufala jsem ze to bude v poradku ale bohuzel a primo pod ocaskem nic, ani kolem otvoru. ani si nijak vice otvor neolizuje ani se ponem "nevozi"... dekuji za odpovedi doufam ze to nebude nic zavazneho kazdopadne dekuji za rady...

hodnocení

2x

Každý pes to má jinak. Žádný z mých psů se žlázkami problém neměl, ale Dorotka ano. Kousala se nad ocáskem a když jsme šli na očkování, řekla jsem to vetovi a ten mi udělal přednášku a žlázky vyčisti, stejně, jak je to na videu. Byly tam už černé krystaly a začínal zánět. Teď už čistím sama. Postavím psinu do vany a vymáčknu, sprchou opláchnu a je klid na delší dobu. *alene* Znala jsem kocoura, tomu ten zánět udělal takový jako chobot a stehnem vyrazil ven.

hodnocení

0x

Kdy jste naposledy čistili anální žlázky? Ta tohle dovedou. Pes nesáňkuje, nemá problémy, jen se někdy více zajímá o konec zad. A líná ve skvrnách.

katka13
hodnocení

Odcervovala jsem pejska pred vanoci
72mona3*

To je hezké, odčervovat se také jednou za čas musí, ale s análními žlázkami to nesouvisí. Jsou to žlázky u konečníku, které slouží pro psy k zanechávání vlastního pachu. Jejich obsah se vyprazdňuje spolu s "bobkováním". Pokud je jejich funkce narušena (nevyprazdňují se tak, jak by měly), může dojít k jejich ucpání, zánětu a v nejhorším případě i prasknutí. To pak vytvoří píštěl, léčba je zdlouhavá, bolestivá... Než k tomu všemu dojde, může docházet k projevům, které s tím zdánlivě nesouvisí. Třeba právě svědění, podrážděná kůže... M.

floro*
hodnocení

0x

Původ tohoto může mít mnoho příčin. Od análních žlázek (což je vlastně jen důsledek mechanického dráždění), tak parazity, infekci atd. Ovšem u těch žlázek bych čekala kousání blíž kořene ocasu, ne na břichu nebo stehně.

Často opamíjená, dnes už ale dost známá věc, je alergická reakce a nejčastěji právě potravinová. Často to bývá na granule. Může jít o alergii od obilovin, až po jednotlivé druhy masa - často to bývá kuřecí, ale také jehněčí nebo červené ryby (losos).

Jaké krmíte granule?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]