Dobrý den. Prosím o pomoc a radu, už jsem opravdu zoufalá. Už to budou 3 týdny co jsem doma a nasledne hlavně venku objevila nějakýho malyho broučka. zjistila jsem že to leze zvenku dovnitř dokonce i přes zavřený okna , někde skulinkou v těsnění nebo nevím. Už jsem použila různé přípravky ale vše působí jem chvíli nebo jen na ty co jsou přímo zasažení, ikdyz insekticidy mají rezidualni účinky. Použila jsem již Atak Deltacaps postřik,Biolit,Křemičity prašek.. pak dovnitř rámu oken Raid s eukalyptovym olejem,ten možná trochu zabral ale furt nacházím doma nějaké živé a hlavně venku jsou toho miliony. I jsem to všechno z oken umyla a nanesla postřik na svilušky, pač jsem myslela že je to sviluška, ale to jako bych tam nic nedala. Poradte prosim, už nevím co mám dělat, nevím kde se to bere ale máme to jen my, sousedi ne. jak to zlikvidovat? Děkuji
Zkusili jste kontaktovat odborníky? Dezinsekční firma by si mohla s tím mohla poradit. M.
doplněno 16.02.20 16:44:
Vaše obavy chápu. Ale od toho to jsou odborníci. Invaze tohoto typu je třeba řešit. Najít zdroj a zlikvidovat.
beatka
Obávám se že když je to rozlezle i dál od baráku v trávě tak se toho bude jen těžko zbavovat. Sice to zmizí z baráku ale opět to tam naleze za pár dní.
beatka
Zdroj sme hledali a nenašli. Není žádné místo kde by se shlukovali, jsou rozlezli všude. O to je to horší, že člověk porad hubi to co vidí ale žádné ohniště není.
Já bych zkusila na rámy oken i dveří zvenku nalepit lepové pásy proti hmyzu. Jenže nevím jak ty rámy budou vypadat po odlepení. Vím, že je to nouzové řešení, ale proč to nevyzkoušet před příchodem deratizační firmy.
Nějaký druh sametky. Nepanikařte, častěji vysávejte a na chemii se vyprdněte. Jen si zbytečně stříkáte pod nos jedy.
Je teplý únor, čas, kdy má venku ležet půl metru sněhu a mrznout až praštět, a ono je 15 °C a venku zahradničíme. I ti brouci jsou zblblí, místo toho aby zimovali, probouzí se a neví co si s tím počít.
beatka
To ano ale je to už neúnosné. Nemůžu si ani vyvetrat. Vysavam a vytiram porad ale je jich víc a víc. Kdybych tam nedala žádný postřik tak mám to za chvíli leze po hlavách.
floro*
Jenže to, že použijete postřik, tak zahubíte stejně jen ty, co jich skropíte, postřik je přímo zasáhne. Na další, co se tam objeví už nepůsobí. Úplně stejně funguje i vysavač. Jen bez vedlejších účinků na vaše zdraví.
beatka
Strikam jen venku. To bych musela vytáhnout vysavač ven a vyluxovat stěny baraku a zahradu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.