Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych poradit, chytám vodu do sudu, který není zakrytý. Jak zabezpečit, aby do něj nespadli ptáci nebo nějaký hmyz? Mám tam dát nějaký klacek?
Děkuji.
stačí přes něj dát králičí pletivo/ no na hmyz to ale nebude účinné,ale je to prostě příroda v rybmíku nebo jinde také není voda zakrytá/
Zdravím. Mě se v sudu osvědčila silná vrbová větev pevně zaklesnutá několika rozvětveními. Mívám ji ponořenou cca 3/4 m hluboko, kvůli poklesu hladiny. Ptáci tam chodí pít i se koupat. Ničím jiným nepřikrývám. Ale nevhodné je malé prkýnko nebo kus plovoucího polystyrenu. Ten polyš jsem dávala, dokud jsem neviděla chudáka kosa, který z letu přistál na polyši, ten s ním přeplul celý sud a na konci musel pták zas odletět, aby si nedal na "zobák". 3x přeplul sud na tom polyši a šel se napít do kaluže. Ida
Naše chodila do sudu pít, proto jsme dávali laťku přes (hned jak jsme to zjistili), aby se mohla opřít. Jinak tam balancovala na okraji jak na bidle.
Babičce se v sudu utopil kocourek. Dva dny ho nemohla najít, pak šla pro vodu... Nebezpečný není plný sud, pouze ten, který má vodu níž.
A známém ve studni pes. Proč by tam lezl, že?
Mám sudy i jezírka a nic se mi tam ještě neutopilo. Nic není zakryté. Ptáci pijí a koupají se jen v jezírku.
Já bych tam dala pletivo. U sousedů jsem viděla dlouho utopené chlupaté zvíře v sudu do poloviny plného vody. Ani jsem nebyla schopná zjistit, co to bylo.
Já jsem viděla rozlehlou zahradu, pastvinu, ze všech stran oplocenou. Páslo se tam stádo ovcí. Uprostřed byla malá, ale zřejmě dost hluboká tůňka. V ní plavala utopená ovce. Celá pod vodou, nad vodou jen kus hřbetu.
Nevím, co to bylo za "chovatele". Vypadalo to, že ta ovce je tam už déle. Proto nechápu, že se po ní někdo nesháněl, nehledal ji, nepočítal ovečky a že ji nikdo následně nevytáhl a nechal ji tam. Nebyl to hezký pohled. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.