Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nafouklý koikapr

Od: marek27 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, opět asi po třech letech se mi nafoukl v jezírku největší koikapr(délka asi 45 - 50 cm). Toho minulého jsem raději utratil.

Poradími někdo,co se děje? Je plný jiker a nemůže se vytřít? To jsem taky slyšel. Jezírko má asi 10 m3 vody, s filtrací a UV lampou. Ostatní ryby jsou v pohodě. Děkuji za odpověď. Marek

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Mohlo by se jednat o virovou chorobu tzv.infekční vodnatelnost. Přečtěte si o této chorobě více zde:www.zahradni-jezirka-blog.cz › clanek › virove-choroby. Jestli to potvrdíte, tak kapra ihned z jezírka odstraňte.

hodnocení

0x

Jak píše Alena, nejspíš se jedná o jarní viremii, poznáte to podle odstátých šupin, šupiny jsou naježené jako bodliny u ježka. Rybu urychleně odlovit a zlikvidovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]