Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krevetky v akváriu s rybami

Od: michalverner odpovědí: 1 změna:

Mám dotaz.Mám akvarium 112l viz. foto.Rybičky...Neonka černá 1ks,Parmička černopruhá 1ks,Živorodka duhová 1ks,Živorodka ostrotlamá 2ks.Dceři se líbí akvarijní krevetky a tak by mě zajímalo zda by se řasožravé krevetky snesly s ryičkama jenž v akvariu mám.Díky

Krevetky v akváriu s rybami

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Živorodky určitě půjdou po nejmenší generaci krevetek, to je jasné. Nějaká úmrtnost bude, ale v akváriu se mi zdá docela dost úkrytů, takže bude vidět jen ta nejstarší generace a zbytek bude ze 3/4 jako potrava a 1/4 bude neustále schovaná v houští. Určitě zvolte krevetky Neocaridina... je jich mnoho druhů, ale nemíchtejte je. Pro jeden se rozhodněte a na zbytek zapomeňte. Jinak se jejich barvy postupně ztratí a poslední generace už bude bez barev.

Možná bych nechal AQ ještě více zarůst houštím, aby byl chov jistější. Rozmnožování půjde samozřejmě velice pomalu.

Vodu filtrující krevetky to je ještě jiná liga. Jsou větší a ryby by nebyly žádný problém, ani pro Japonicu (pro větší kousky), ale tyto krevetky se vám nerozmnoží a za pár let umřou. No, někomu to nevadí a stačí jim kochat se pár let a pak koupit nové.

Jen se vyhněte rodu Caridina (kromě japonica), jsou velice velice náročné a většině lidí za krátko umřou.

doplněno 04.02.20 09:31:

Doporučuji cherry red (červené nejobyčejnější a nejlevnější) nebo lépe Sakura či Bloody mary (mají barvu sytější, ale jsou dražší).

Krevetky v akváriu s rybami #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]