Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou rasu psa?

Od: cokolada odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

chtěla bych si pořídit psa. Máme menší zahradu, takže může být tam. Chtěla bych nějakého malinkého. Nechci čivavu, pudla ani voříška. Jakou rasu si mám pořídit|?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

8x
Pokud k výběru psa přistupujete takto, tak žádného. M.

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Vaše představa o životě psa je mylná. Informace, že máte zahradu, není k ničemu. Pes žádnou zahradu nepotřebuje. Pes je smečkové zvíře, a ke svému životu nutně potřebuje společnost. Být tam, kde je jeho smečka (jeho člověk nebo celá rodina). Je-li jeho smečka v práci, čeká a pospává (je fuk zda doma či na zahradě), přijde-li smečka domů, potřebuje kontakt a činnost. Když se svému psovi (je jedno zda malému nebo velkému) nebudete věnovat, vyroste z něj nevychovaný, neposlušný, nervozní a urafaný čokl, který bude vám i všem sousedům jen na obtíž. Pes je živý tvor, není možné ho vyhnat na zahradu a pse, starej se. Podle toho co a jak píšete, nyní žádného psa vy mít nemůžete. Nejdříve se seznamte s tím, co přesně pes k životu potřebuje, pak zhodnoťte, jaké podmínky mu jste schopna vytvořit, kolik času na něj denně budete mít; a teprve pak vybírejte plemeno. Pes není hračka na 2 měsíce, pes je závazek na 10 - 15 let. Ida

hodnocení

3x
Já myslím, že je důležité alespoň doplnit, jestli pes bude mít i přístup do domu, jestli jsou v rodině děti, jaké máte se psy dosavadní zkušenosti a jak aktivní jste rodina.. Každá rasa má jinou povahu, temperament, nároky.. Co hledáte? Proč ne Voříšek?

hodnocení

2x

Pohledej si rasu, která se ti líbí. cs.wikipedia.org/... Nezapomeň si přečíst, pro koho byla vybraná rasa určená, jaké má typické povahové vlastnosti. Ty výchovou sice zklidníš, ale nikdy naprosto neodstraníš. ;) Pak se strejdy Gůgla zeptej na klub dané rasy a tam se dozvíš, kolik takový psík stojí.

etana*
hodnocení

2x

Malinký pes nemůže žít na zahradě, jsou to poněkud zdegenerované přešlechtěné rasy. Nejmenší, co může žít venku je nějaký střední voříšek.

72mona3*

Tibetský Španěl je malý pes a velmi odolný. Ovšem pouze na zahradu je ho škoda. M.

hodnocení

2x

K čemu je malý pes na zahradě? Velký pes může pozemek a dům hlídat, ale co tam bude dělat malý pes? Odpovím na to sama - bude tam tesknit.

Mám a měla jsem více malých psů (voříšci cca 10 kg). Od jara do podzimu mají otevřené dveře na zahradu a na dvůr. Občas si tam sami zajdou, ale jinak je mám stále za patami. Ne, oni si fakt nikdy nechtěli jen tak sami zaběhnout na dvoře kolečko. Pes chce být blízko svého pána. A když je psychicky spokojený, odpadá mnoho všelijakých nemocí.

berger*

Bimbam, k tomu,aby vzbudil toho velkého psa,co chrápe v boudě,že je na zahradě vetřelec a je třeba zasáhnout? *smich*

hodnocení

1x

Myslím si, že není nutno dlouho bádat co ano a co ne. Pejsek Vás musí chytit za srdce a pak je najednou Váš. Prostě jsou určité pochody v těle, které Vás k Vašemu zvířátku nasměrují. Stejně, jako k lidem.

Pokud by muž hledal dívku a říkal: nechci baculatou, nechci hloupou, nechci tmavovlasou, nechci pihatou, nechci chudou, nechci s malými ňadry...*smich*co myslíte, jak by to dopadlo? Zůstal by nakonec sám.

A Vy stejně můžete zůstat sama bez pejska. Protože kdo vybírá, přebere. Brala bych toho, který je volný a chytí mě za srdce. Útulky jsou jich plné. A že to bude voříšek? No a co? Vy určitě taky nemáte rodokmen, tak byste se právě báječně doplňovali. ;) Jaga.

hodnocení

0x
Jorkšírského teriéra.
Úžasně chytrý a společenský kamarád :)
cs.m.wikipedia.org/...
lipanek

J.T. je společenské plemeno - to je gaučák, který chce být doma s páníčkem. Na zahradě, jak si představuje tazatelka, bude pes nešťastný, trpět, štěkat, škrábat dveře atd..

Skoro každý pes potřebuje kontakt se svojí smečkou. Tedy možná má pravdu 72mona3, ale nevíme všechny informace.

Mám jorkšíra a jestli to je gaučák, to teda nevím. Jasně, že ho mám doma a spí v peřinách, ale nejradši je venku. Není problém jít na túru 15km nebo jen tak běhat po venku. Můžete mu házet klacek do té doby než vás to přestane bavit, jeho ne. A když prší, tak je to horší než malé děcko,, je hravý a neúnavný. Proto nesmí být sám a to asi žádný pes nebo jiné zvíře.

hodnocení

0x

Jděte do útulku a uvidíte, který vás osloví, to jenejlepší vodítko- vzájemné sympatie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]