Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PROVERA-tablety pro kočky

Od: helasvecovase odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,máme na zahradě 3toulavé kočky,dávám jim jídlo,ale nejdou chytit,ani se nenechají hladit,potřebovala bych se zeptat,aby se nemnožili,dala bych jim Proveru-prášek,ale nevím jak jim ji mám dávkovat,aby se nemnožily,pokud možno celý rok.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne, ne, ne. Vygooglujte si "kočky a antikoncepce"... a pak si zakryjte oči, na tohle se dívat fakt nechcete. Vím, že Vám na těch kočkách nemusí úplně záležet, ale umírat s dělohou pomalu se plnící tekutinou, dokud nepraskne, to si nezaslouží žádné zvíře.

Všude po republice jsou spolky nebo organizace, které pomáhají kastrovat podobně divoké kočky, jako jsou ty u Vás, např. Feliti, ale blíže k Vám může být jiná. Dle možností (Vašich i jejich) pomůžou s odchytem koček, kastrací (i finančně, co vím, tak zpravidla 100%) a následným vypuštěním.

helasvecovase
Pokud neznáte odpověď o žádné rady nestojím!

Ale já znám odpověď, pro Vás ji tedy naformuluji jinak: Správné podávání je 0krát denně 0 tablety.

helasvecovase
hodnocení

Super,tak Vás budu čekat,přijeďte si pro kočky i koťata,bude jich určitě zase dost

Nemusí být. Kdybyste pro to něco udělala (něco, co těm kočkám nezpůsobí pomalou a bolestivou smrt) - v tom jsem Vám poradila myslím fundovaně. Když mi napíšete, odkud jste, napšu Vám i jméno konkrétní organizace, která Vám s odchytem a kastrací pomůže.

A ještě jinak: pokud na kočky nelze sáhnout a nelze s nimi manipulovat, oddělit je a ohlídat, je nemožné dosáhnout toho, aby kočka snědla přesně takovou dávku léku, kterou potřebujete. Když totiž dáte 3 kočkám 3 misky, každou s1 dávkou, tak jedna sežere moc léku a druhé dvě málo. A budete mít jednu mrtvou a dvě zabřezlé. Nebo naopak, to je jedno. Nikdy nebude každá kočka mít přesně tolik léku, kolik potřebuje.

72mona3*
hodnocení

2x

Toto je poradna. Pokud tedy nestojíte o rady, jste tu špatně. *ticho*

Chápu, že se ptáte na A a dostanete odpověď na B a to vás rozčílí. Ale tak to je. Pokud kdokoliv z nás má pocit (a zkušenosti), že dotaz nezazněl správně, je neúplný nebo jednostranný, prostě odpověď rozšíříme. A to z jediného důvodu. Rozšířit obzory tazatele. Nejen tazatele. Tak nějak jsme tu doufali, že vám jde o dobro těch tvorečků. Jejich odchyt a následná kastrace (někdy to může vést i k adopci ) koček je to nejlepší a hlavně trvalé řešení. Pokud vás tato odpověď neuspokojila, kontaktujte nejbližšího veterináře a svůj problém s ním konzultujte. Jistě vám poradí i přesné dávkování. M.

doplněno 30.01.20 10:23: To nebyla přednáška, pouze pokus o vysvětlení, proč odpovídáme tak jak odpovídáme. A z vaší reakce je vidět, že jste právě udala jen základ informací.
Já vám k té "přednášce" dala i užitečnou radu. Návštěvu odborníka, který vám pomůže. A budu moc ráda, až nám sem napíšete, jak se vám podařilo správně dávkovat kočkám, které nemůžete kontrolovat při krmení.
helasvecovase
hodnocení

Nevím,jak to chodí u Vás,ale pokud se na něco ptám,je to z důvodu,že něco nevím,potřebuji ujasnit,nebo získat další informace.Nevím,co nechápete na otázce jak dávkovat prášek Provera kočkám?!Pokud neznáte odpověď,na tuto otázku nevím,proč se vůbec obtěžujete...SKLOPCE,VETERINA,ODCHYTOVÉ SLUŽBY...to vše máme za sebou,,,,,

Děkuji za RADY,je to fakt,jsme normální zmije o dobro zvířat mi vůbec nejde,proto se nijak nesnažím,ani je krmit,ani zajistit jim nějakou péči,ani zabránit dalšímu množení...možná by jste se divili co mrtvých a nemocných koťat už jsme pochovali.

A možná byste se divili ještě víc,co všechno cpou do koček tzv.chovatelé!Tak mě tu laskavě nedělejte přednášky!

pb®
hodnocení

2x

U kočky, u které se nepředpokládá dlouhá životnost třeba z důvodu střetu s autem, bych klidně hormony dala, protože než se kočka stihne dožít zánětu dělohy či rakoviny mléčné žlázy, zabije ji auto. V lokalitách, kde se předpokládá delší život koček, bych volila kastraci, ta má přeci jen víc zdravotních výhod.

V případě kastrace u toulavých koček bych volila z nějakého kastračního programu, kterých je několik a zaplať pánbůh za takovou aktivitu, která umožňuje vykastrovat ale třeba i nakrmit a ošetřit kočky ve svém okolí, aniž by to člověka finančně zruinovalo. Třeba Feliti nebo Kaspo

hodnocení

1x
A co si zkusit půjčit třeba z útulku odchytovou klec a nechat kočky vykastrovat?
doplněno 30.01.20 08:32: A proč kolem sebe kopete? Všichni se tu s Vámi baví slušně.. Čekala bych od Vás odpověď "děkuji, vím, že antikoncepce není pro kočky ideál, ale odchyt a kastrace není možná protože.." - a ten důvod by mě tedy fakt zajímal.
I ROBOT jako Google, Vám při zadání dotazu ohledně dávkování Provery, nabídne odkazy s informacemi, že hormonální antikoncepce má vedlejší účinky i u lidí, natož u zvířat a určitě není vhodná k dlouhodobému podávání, aniž byste o tuto informaci stála.
Pokud nemáte žádný racionální důvod, proč raději antikoncepci než trvalou kastraci, pak nemůžete čekat, že Vám tu někdo posvětí, cpát do koček hormony.. To se nezlobte..
A ani otázku uzavřít nemůžete jen proto, že to řeknete Vy..

helasvecovase
hodnocení

0x
Pokud neznáte odpověď o žádné jiné rady nestojím!

etana*
hodnocení

0x

Sorry, ale vy jste na pár virtuálních facek. Chování strašný...

helasvecovase
hodnocení

Děkuji za VÝCHOVNOU LEKCI ...Pokud neznáte odpověď o žádné jiné rady nestojím!

hela*
hodnocení

DĚKUJI ZA Vaše rady i účast...Vidím,že je to tu JEDEN VELKÝ odborník,takže tuto diskuzi UZAVÍRÁM.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]