Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych vědět jaké typy budek mám udělat pro vrabce domácího a pro červenku. Někde jsem četla, že červenka nemá ráda moc tmu. Nevím, ale, kde si dělává hnízdo. Vrabci hnízdí pospolu. Mám udělat více budek vedle sebe, nebo jednu velkou s více otvory? Pro červenku bych dala hromádku klestí na zem, ale chodí přes naši zahradu občas kočka, tak se bojím, aby hnízdo nevyplenila.
Děkuji.
Každý druh ptáka potřebuje budku určitého ro/... a určitým vletovým otvorem. A také umístění budky by mělo být podle představ ptáčka.
Ještě jsem zapomněla napsat, že každý pták, aby uživil sebe a svou rodinu, potřebuje určité území, na kterém je dost potravy. Proto vyhání všechny soky. Ve společném obydlí jsou akorát holubi a v Africe snovači. Proto budky nesmějí být blízko sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.