Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké budky?

Od: konadra odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych vědět jaké typy budek mám udělat pro vrabce domácího a pro červenku. Někde jsem četla, že červenka nemá ráda moc tmu. Nevím, ale, kde si dělává hnízdo. Vrabci hnízdí pospolu. Mám udělat více budek vedle sebe, nebo jednu velkou s více otvory? Pro červenku bych dala hromádku klestí na zem, ale chodí přes naši zahradu občas kočka, tak se bojím, aby hnízdo nevyplenila.

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x
Vrabcům je to jedno. Hojně využívají budky, které předtím opustily sýkory, nebo si sami vytvoří hnízdo v různých škvírkách na domech či sloupech.
Červenka: csopbreclav.estranky.cz/...
M.

hodnocení

3x

Každý druh ptáka potřebuje budku určitého ro/... a určitým vletovým otvorem. A také umístění budky by mělo být podle představ ptáčka.

doplněno 28.01.20 16:43:

Ještě jsem zapomněla napsat, že každý pták, aby uživil sebe a svou rodinu, potřebuje určité území, na kterém je dost potravy. Proto vyhání všechny soky. Ve společném obydlí jsou akorát holubi a v Africe snovači. Proto budky nesmějí být blízko sebe.

wanesa*
hodnocení

0x

Budka pro červenku -bouda otvor v rohu nahoře 5x4 cm,na zem naházet listí a větve,mezikeře.Ony si totiž staví hnízda ve výšce cca 2metrů a většinou v keřích z větví.Prý je lepší hromada větví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]