Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěkání psa

Od: js102 odpovědí: 6 změna:

co dělat, když 3 -letý vlčák vůbec neštěká , Ani na ostatní psy, nereaguje ani na domovní zvonek. , má velký prostor, volný pohyb,

doplněno 23.01.20 19:24:

není """ neštěkající pes """ na zemědělské usedlosti trochu raritou? a hlídá vlastně svůj rajon?

doplněno 23.01.20 19:41:

na vetřelce spíše nereaguje, má snahu se spíše někam rychle schovat do bezpečí

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Co by za to jiní dali*smich*

Prostě nemá potřebu. Já mám malé hlídací plemeno a také zpočátku vůbec neštěkal. Neviděl důvod, cítil se v bezpečí, nebyl teritoriální ani dominantní. Až časem se to zlomilo. Teď hlásí především podezřelé existence, potulující se cizí lidi a velké psy. Tedy to, co může být nebezpečné. Pošťák ho může klidně překročit, toho toleruje. M.

hodnocení

2x

Dávno již tomu, co jsem měl NO. Štěkal minimálně, ale při narušení teritoria hned ůtočil bez varování.

berger*
hodnocení

1x

A ví ten vlčák,že má hlídat? Jak ho cvičíte? Mi trvalo rok,než jsem naučil NO neštěkat a nevrčet. Pokud někdo narušil rajon,byl zticha,přiblížil se a jednou blafl. Já jim potom jen dal pohov a vyvedl je ven. Ve finále i poštačka volala na mobil,že mi nese balíček...*smich*

doplněno 23.01.20 19:59:

Po doplnění "na vetřelce nereaguje,schová se" - buď cvičák anebo mu kupte gauč... To není NO,ale mazlík...*smich2*

hodnocení

0x

Být rád, že si na vás nebude nikdo stěžovat :-D

Řekla bych, že je dostatečně kliďas a osobnost a nemá potřebu se takto projevovat.

doplněno 23.01.20 19:30:

@js102 - a hlídá vlastně svůj rajon?

Jak reaguje na vetřelce - víte? Někteří psi útočí bez varování.

hodnocení

0x

Těžko radit, i když máme v RD psů celkem (momentálně) 5. A dokonce ne venku, ale opravdu doma. A bylo jich i víc. Dcera je veterinářka a končí u nás nalezenci a případně psi, kterých se jejich "páníčci" chtějí "zbavit". A nejvíc štěkají ti nejmenší, dva krysaříci. Co bychom za to dali, kdyby byli občas zticha. *uspech*Štěkají kdykoliv a na cokoliv, co se jim nezdá, což bývá poměrně často. A dvě "vlčice" (NO) se k nim někdy pouze občas přidají. A tan pátý, plemeno neurčité, to je pouze "tichý" lovec. Ten neštěká vůbec, ale pokud se někde něco mihne (volně pobíhající králík, nebo slepice) mají smůlu. Ale jinak jsou všichni přátelští, nikomu neublíží a i mezi sebou se snáší a snáší se všichni dokonce i s cca 8 mi kočkami a kocoury. A ani ten "lovec" není agresívní, ani na lidi (i když z něj mají někdy "respekt"), ani na ostatní psy a kočky. Zkrátka každý pes je induvidualita, případně trochu ovlivněná rasou a určitě i prostředím a soužitím. Nakonec i já se vlastně, "na starý kolena", cítím spíše členem smečky. Zatím ještě "dominantním".*palec2**smich**smich**smich*

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Ještě se zeptám, je to pes x fena?, kastrát x nekastrovaný?, žijete sám x máte děti?, je pejsek čistokrevný x kříženec?, je to opravdu vlčák (Československý vlčák) x Německý ovčák?, vychováváte ho sám x nebo je vás na výchovu či výcvik víc? Pak snad budeme moudřejší. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]