Nejste přihlášen/a.
Dobrý den byl by někdo kdo mě poradí kolik by měl mít jezevčík denní dávku granulí. Je mu 11roků a váží 14kg a chci aby sundal 3kg.Hrozně rád žere. Poradí mě někdo. Nebo napíše jídelníček. Moc děkuji
Jezevčík už je starý pes, měl by si proto držet váhu (kvůli kloubům a jezevci hlavně kvůli páteři)
Doporučuji koupit granule light jak je psáno výše, dávkovat přesně podle návodu na obalu popř. rozdělit do dvou dávek. Připravte se , že pes bude "žebrat" a vy MUSÍTE odolat mu přidávat něco navíc. žádné piškoty, rohlíky apod.
Dá se i vařit - smíchat maso / rýži / zeleninu.
To záleží, jakou máte hmotnostní variantu. Např. u varianty standard je horní hranice 9 kg. Ale s tou dietou pozor - opravdu doporučuji koupit kvalitní granule na snižování váhy a držet se plánu - pomalu a pozvolna. Rozhodně ne mu ze dne na den zredukovat dávku na půlku a víc ani ťuk. To by mohlo být fatální pro jeho játra. Začne odbourávat tuky, které se budou ukládat v játrech a ta následně ztuční. Výsledkem bude jejich snížená funkce až selhávání ... Takže vše s rozumem
Kupte mu granule na snižovnání váhy ( např. Hill´s nebo Eucanuba ) a na nich bude napsáno, kolik mu máte dávat, když chcete, aby zhubnul. Napsat vám takhle z patra denní dávku granulí pro Vašeho psa - to nikdo nemůže, protože neví, co dáváte za granule ... Dávkování je na nich vždy uvedeno ( pokud jsou to kvalitní granule ).
Peknej tlustoch.Já celý život dávám od oka a jak je potřeba.Mám ,také fenu ta má 13 a par kg by potřebovala dát dolů.Granule to chce pro seniory a dát malou hrst a vařit vývar,dávat zeleninku,kuřecí nebo hovězí maso v menších dávkách.Tu dávku co máte napsanou na granulích zmenšit na polovinu a rozdělit na jeden den a k ní dávat jak už jsem psala .Já dávám i kloubní výživu a to Chondroflex,který je výborný na klouby.Stačí jedna lahvička na měsíc a jelikož máte menšího pejska vydrží Vám déle.To jen rady a třeba se Vám z toho něco bude hodit.
Dva předešlí psi byli velice žraví. Tvářili se jako na pokraji smrti vyhladověním. A rodina jim to věřila a tajně podstrkávala. Tak se taky stalo, že museli zhubnout.
Řešila jsem to tak, že dostali co 2. den šťouchané brambory a do toho trošku šťávy z pod masa a kousíček masa. Brambory se nemají psovi dávat, protože si trávicí trakt z nich neodebere, kromě trošky škrobu, nic. A fakt, hovínko bylo bramborové, ale pes nasycený a hubnul. Ale to všechno bylo v době, kdy granule nebyly.:D Vyklikejte si www.ejmi.cz a pročtěte složení všech granulí. A ten váš by potřeboval granule pro seniory. Ty mají úplně jiné složení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.