Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloní kel?

Od: hons odpovědí: 6 změna:
Dobrý den.
V pozůstalosti jsem našel tento vyřezávaný "kel,roh" nevím. Je 53 cm dlouhý,plný. Dočetl jsem se,že aby člověk, alespoň základně určil,o co se jedná,tak jsem nažhavil železný hrot a zespodu jsem se klu dotknul. Necítil jsem nic. Dokáže mi někdo poradit?

Sloní kel?
Sloní kel? #2
Sloní kel? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mohl by to být sloní kel, roh z buvola urcite ne.
Test jste delal podle tohoto? wikihow.cz/...

Kdyby to byl roh nebo kost tak to zasmrdi jak spalene nehty. Kel ne je to zubovina a melo by to byt docela tezke. Roh by byl lehky. Konec klu je duty, ale ne po cele delce, jen kousek. Na fotce plocheho konce to vypada, ze je zaslepeny jinou hmotou. slideplayer.com/...
Pravdu vam ovsem rekne jen odbornik, kdyz to bude mit v ruce a cenu jen antikvar.

Se slonovinou se nesmi obchodovat, ale tyka se to "nove"ulovene v poslednim stoleti, hodne stare kusy se pry posuzuji jinak jako starožitnost.

hodnocení

2x

Podle fotografie vám nikdo 100% neurčí o co se jedná. Určit by vám to mohli v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur. Každopádně je to krásná práce.

hodnocení

0x

Já dost dobře otázce nerozumím. Mám pocit, že nejde ani tak o materiál, jako o zpracování a to je nádherné, hodnotné. K čemu je zjišťování materiálu, když jeho cena a hodnota tkví v v úžasném zpracování. Díky zpracování, má slonovina obrovskou hodnotu.

hans74

Děkuji za odpověď. Svojí otázku jsem položil opravdu špatně. Zajímalo by mě,zdali to bude s nějakou % pravděpodobností slonovina,nebo je to třeba nějaký roh "buvola"...A dá se nějak tedy určit -" třeba cena tohoto klu"? Eventuelně,na koho bych se mohl obrátit kdo by měl zájem tento "kel" třeba koupit?

Sloní kel? #4
Sloní kel? #5
Sloní kel? #6
72mona3*

Roh by byl dutý.

asiemil
hodnocení

0x

Krásná pozůstalost. Pokud se nenecháte ojebat,tak docela dost cená.Tedy pokud nemáte k tomu vážný vztah,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]