Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nasvalit.a dostat koně do formy?

Od: kaja17 odpovědí: 1 změna:

Mám takový dotaz.. přešla jsem k soukromníkovi kde jsou 3 koně. Já jako jediná jezdím ( opravdu výjimečně se stalo že někdo jiný) už 2 měsíce chladnokrevnou 8 lezou kobylu. Byla dlouho neježděna-asi půl roku- predtim pouze špatnými jezdci. Na kobylu mám čas tak 3x-4x týdně, bohužel je celkem okopaná- snažím se ji povzbuzovat slovně popř. Používám bič abych ji neokopala ještě víc. Pokud zrychlí na jemnou pobídku chválím. Bohužel ale kobylka nejen že je okopaná, je i trochu otupělá na hubu(očividně dětmi nebo lidmi kteří neumí jezdit) každopádně to jsme už skoro odstranili přikládáním vnější a vnitřní otěže a tlaky holení. Jak ale zjemnit koně na pobídku? A jak ji nasvalit a zařídit nějakou kondičku? Bohužel jezdím jen v terénu, na jízdárně je kobyla maximálně tlačivá nezaujatá nic ( a to jsem nejezdila pouze dokola) proto jezdím jen v terénu občas udělám práci na poli. Problém máme ve cvalani ( samozřejmě to muže být i mnou) pokud dostanu kobylu do cvalu - chválím ale hned po chvíli přejde do klusu i přesto že pobídky tam jsou i slovní ( rada cvala jen s druhým koněm což je trochu složitější neboť s holkama se stretneme 1x do týdne). Jinak di myslím že mám u kobyly respekt, od ostatních se nenechá v klidu nauzdit, dupe schválně ostatním na nohy, zastavuje se, při ježdění jim prý skloni hlavu zemře a dlabe na ně). Kobylu jsem si moc oblíbila a chtěla bych se s ni zlepšovat.

Prosím jen o seriózní odpovědi s radami ne pouze kritikou

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Seriozní odpověď je najdi si odborníka, který se bude koni věnovat a požádej ho o rady a pomoc.

Já sleduju na německé televizi pořad o koních a tam dokáží dělat skoro zázraky. Chápu, že je to dělané tak, aby to bylo zajímavé pro diváky.

Tam se koni věnují každý den a ten výcvik trvá klidně tři až šest měsíců.

Takže nemůžeš čekat, že tvůj kůň se během tří týdnů změní v kusturistu.

Jestli to jsi schopná zvádnout sama musí posoudit někdo , kdo tebe a koně zná. V každém případě si na koně musíš udělat více času a více se mu věnovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]