Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice nenese

Od: dadula odpovědí: 41 změna:
Dobrý den, tak už po těch letech fakt nemůžu. Po dobu tří let, se mi pořád opakovala stejná věc. Přestali úplně nést slepice a vždycky, když došlo k vybití celého hejna a po čase obnovení pořád ten samí problém. Dávám jim to samé co všichni a ten výběh nemají ani psi kolikrát u domu. Zahrada travnatá dva rybnicky co víc si přát ale asi je něco špatně. Myslím, že mi sem zatahly nemoc buď volavky a nebo jestřáb který tu byl taky víc jak doma. Ve slepicich byla zakrnela vejce která nerostla. Jako by je něco spalilodekuju moc za radu
Slepice nenese

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

5x

Pokud byste trošku četl chovatelské rady, tak slepice odpočívají. Je tma a zima, tak slípky nabírají sílu na jaro na velikonoce. Potom se roznesou.

Pokud byste chtěl snášku po dva-tři roky podle typu slípek /vše již dávno spočítáno, kolik který typ snese za rok vajec/, tak slepicím v zatepleném kurníku musíte prodloužit den a svítit jim.

Po 2-3 letech jsou slepice vyčerpané a jdou na porážku. Zakládáte nový chov.

Tak to je všude ve velkochovech a nenasytných firmách /včetně majitelů/.

Vyždímat z toho hospodářského dobytečka co nejvíce.

slepice

Ve velkochovech se slepice nechávají 12 - 16 měsíců. Nikdo by nekrmil tříletou slepici, je to nerentabilní i u malinkatého chovu.

vikk*
hodnocení

1x

A co zeptat se veterináře a nebo není za tím nějaký nedobrý soused. Nepodstrkuje slepicím něco, co by jim po této stránce mohlo ublížit?. Je zvláštní, že se to opakuje v každém chovu. To co mají od vás slepičky k životu, tak za to by musely snést i zlaté vajíčko.

dadula
hodnocení

Tak to s vámi souhlasím.. To mě napadlo. Přístup náš soused má. Jemu vadí všechno co koliv děláme ale snad by neskodil až tak. No v dnešní době je možné všechno. Byla bych ráda alespoň za ty dobrý domácí vejce.
dadula
hodnocení

Ptala jsem se veterináře a všude kde se dá. Všichni na mě koukali a nechápali, že se s tím nesetkali. Tak asi fakt nějaký špatný vzduch. Bydlíme u lesa dva rybníky co víc si přát...Ale slepickam se to nelíbí:(
vikk*

Tak zkuste pravidelně procházet místa, kudy slepičky chodí, jestli tam nenajdete něco podezřelého k sezobnutí. Třeba ještě i předtím, než ráno vyjdou z kurníku. To je fakt záhada. Až mi bude volat teta z Moravy, zeptám se na to.

dadula
hodnocení

Jj potřebuji jakou koliv radu než pořídím novy chov. Nyní nemám ani jednu nebudu to živit pro nic za nic. Teď mám lihen pokusím se lihnout slepicky i sama. Dík za ochotu
slepice

Líheň je fajn, ale kde vezmete násadová vejce?

dadula
hodnocení

Nasadbova vejce budu mít od známého. Má pesty chov tak snad se něco vydaří. Pak budu chtít lihnout ze svých vajec. Třeba už se bude dařit. Musíme tedy vyvapnit celou zahradu a kurnik. Na zahradu celou je nedám přepážim ji a nechám je chvilku v jiných prostorách aby se to neopakovalo.
slepice

Pokud má váš známý čistokrevný chov a za kohouta dal 40 - 70 tisíc, pak budou vejce kvalitní. Líhnutí z vlastních vajíček je nesmysl. Vylíhne se sice drůbež, ale vhodná na polívku. Kvalitní snášky nedosáhnete.

Jsou firmy co prodávají násadová vejce. Třeba slepicar.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Nejsem sice pěstitel drůbeže,ale okolo jich žije několik.A ti říkají:Chceš,aby ti slepice nesly?,pak jim musíš na zimu kromě vydatného krmení zajistit teplou vodu na zapiotí a teplý kurník na přespání.

JABRAKA

dadula
hodnocení

Děkuji za radu ale slepice v zimě mají teplou vodu a i zatepleny kurnik. Slepice už chovám skoro dvacet let, tak vím co potřebují a vše mají jako všichni chovatele okolo mě.
Smarja pěstitel drůbeže, jak mě to pěstování zvířat rve uši, to je jak setí brambor a sázení obilí :) jinak zetepleny kurník nestačí, chce to i uměle prodloužit den. Všeobecně se slepice vyplatí dva roky, tři je max kdy ještě jakžtakž nese nad tři roky je to zbytečné krmení. Tohle platí o hybridech. Co přesně znamená že přestaly nést? Jak vůbec nenesou měsíc v kuse a nebo omezili snazku? Co se toho nálezu uvnitř tak nevím. Pro chov doporučuji každé jaro přikoupit nové slepice a postupně ty dva až tři roky staré zabíjet, tím dosáhnete dá se říci pravidelného přísunu vajec.

kurnik
hodnocení

0x
Bude problém v ovzduší jste na špatném místě země jinak nevím jediné jim dávat prášky jak jsou vysoké?
kurnik
A nemají z něčeho deprese jestli mate psi to je problém hlavně jestli unnich chodi
dadula
hodnocení

Jj urcite to bude vzduchem. V okolí slepice chovají a vše v pohodě, tak to bude asi mnou...

dadula
hodnocení

Játra srdce vše v pořádku. Jako by ty vejce v nich zakrneli viz foto. Slepice po zdravotní stránce v pořádku. Je divné, že to mají všechny. Teď naposled 20 slepic.
liska5

Ten vaječník je plný drobných vajíček. Ta příjdou na řadu třeba za pár měsíců. Vajíčka dozrávají postupně a jsou zároveň postupně větší velikosti. Teď mohou mít slepice pauzu. Mají minerály a vitamíny? Mají více kukaní a klid na snášení? Neodnáší Vám vajíčka nějaká potvora?

dadula
hodnocení

Ano to všechno vím, ale já po dobu tří let každý rok v zimě slepice musela zabít, protože jsem čekala na vajíčko třeba tři měsíce. A aby neneslo 25 slepic najednou je prostě divné. Máte třeba jen pět slepic a pořád tam to vejce je. Já každý rok nakupují nové na jaře a stále je to dokola.Koukám, že ani tady se nedočkám odpovědi.
floro*

Jestliže máte stejně staré slepice, stejné prostředí, stejnou výživu, tak se klidně může stát, že přestanou nést zároveň.

rv*
hodnocení

0x

Jestli jim nedáváte nadbytek energeticky bohaté stravy. Ztučnělé slepice jsou spokojené, ale nenesou a ani hrabat se jim moc nechce.

dadula
hodnocení

Slepice celý den mají zelené a jednou denně dostanou prilepsenou. Buď zrní nebo šrot se zbytky. Dostávají jednou za čas minerální výživu. Celá léta to samý proč najednou to dělat jinak když před tím bylo vše o. K..
kurnik
Je to blby druh slepic. A je možné ze nezanaseji? Do jiného místa?
dadula
hodnocení

Slepice jsem každý rok měla od jinud, protože jsem si to myslela taky. Kdyby měli v sobě vejce dorůstající bylo by jasný,že zanasi a nebo, že sem na ně něco chodí. Ve slepici nejni vidět růst vajec jen ty zakrnele viz foto.

slepice
hodnocení

0x

20 let chováte slepice stejně a 20 let máte problémy. Asi něco děláte blbě. Jen píšete, že krmíte jako všichni okolo.Napište napřed jejich složení krmiva, jak velký mají kurník, jak jej čistíte, jaká je tam asi teplota. Co čmelíci?

Na fotce nevidím nic zlého, slepice mají pauzu a záleží jen na vás, zda tu pauzu zkrátíte nebo ne. Nevidím peří, vyfoťte živou slepici. Pak snad můžete dostat kvalitní odpověď na váš dotaz.

dadula
hodnocení

Já píšu, že 20 let chovám slepice ale 3 rokem mám problém!Prosím čtěte pořádně zadání. Nepotřebuju radit ohledně chovu ale chci poradit čím to je,že slepice nemají v sobě dorůstající vejce a jsou vytalni a zdravá.Slepice je čistá bez čmeliku.
slepice

Ano, čtu pořádně. Slepice dostanou zrní nebo zbytky se šrotem. Nevím co myslíte slovem zrní, je více druhů. Když krmíte stejně 20 let, tak na dnešní přešlechtěné slepice vaše krmení není vhodné. Dle fotky jsou slepice v pořádku, jen mají přestávku, nic nepíšete jak krmíte slepice v době přepeřování - to vaše krmení nestačí. Ale nepotřebujete radit v chovu, tak raději mlčím.

hodnocení

0x

Jestli vidím dobře, tak to nejsou zakrnělá vajíčka, ale vajíčka, která by časem ta slípka normáně snesla - a že by jich snesla ještě hodně!

Slepičky občas odpočívají. Jak moc, to záleží na jejich kondici, ale hlavně na tom, jak mají moc světla a jaká je teplota - snášku mi zastaviy vždycky na podzim - v zimě, ale vloni i třeba v těch vedrech.

Zkusila bych:

1) Vyměnit dodavatele - prostě ty kuřice koupit od jiného chovatele.

2) Koupit a sypat jim granule pro nosnice, aspoň do té doby, než se "roznesou".

kurnik
hodnocení

0x
Ty jsou v depresích kolik jim je? Ty už jsou po snasenu jak vydim na fotkách jsou ve špatně zdravotní kondici potřebuji víc běhat

floro*
hodnocení

0x

To, že slepice mají klidové období je naprosto normální jev. A tento jev bývá často přes zimu a v době přepeřování. Naše slepice zrovna takové období mají. Jindy snáší vejce denně, dneska od 15 slepic máme s bídou tři vejce. A určitě je vybíjet nebudeme. Stačí si přečíst aspoň nějakou knížku o chovu slepic!

dadula
hodnocení

Slepice nenesou od července a 20 slepic když nenese tak to asi nejni normální. Měla jsem jarní mladé které začali snášet v květnu a nesli něco přes měsíc a pak jsem měla roční které přestali nést taky v červenci. Od té doby jenom krmení a krmení pořád dokola a ani vejce... Čekala jsem dost dlouho. Všichni mi odpovídají to samé že by slepice začala znovu snášet.. Ale vím že nezacali protože je to úplně to samé co bylo ty roky předtím. V každé slepici je vidět dorůstající vejce ale tady žádný náznak a tohle nejni slepice která odpočívá..
slepice

Bla, bla , bla, pořád dokola. Blbě krmíte a pak se divíte. Jedinou jistotu vám dám , není to vzduchem *zed* Kdybyste se rozepsala o Vašem zastaralém, nedostatečném, nevhodném krmení, můžeme vám poradit, co slepicím schází. Ale vy radit nepotřebujete, jak píšete.

koukal
Podle toho psaní tak akorat vy radite špatně paní se ptala na určitou odpověď a vy píšete úplný picoviny lidi proberte se. Jak muže dávat někdo špatně krmeni slepicim když slepice jedí normálně z půdy znám hodně lidi co slepice nekrmí vůbec a ty pořad snášejí. Podle mne jste si tam nějakou slepicí nahnala nemoc a tak se to u vás drží. Jinak nevím ale vy nic špatně neděláte tyhle chytráci co chovají slepice ani ne rok vám neporadi akorat budou psát blbosti
slepice

Dadula + kurník + koukal, když sedíte u jednoho počítače, tak proč si neporadíte navzájem?

P.S. Všimli jste si jak se vaše odpovědi zbarví?

dadula
hodnocení

Wtf nemám slov. Čekala jsem, že se ještě někde najdou normální lidi ale jak tak koukám tak už ani tady ne... No nic, jak už jsem psala, zde se normální odpovědi nedočkám, pořád dokola jak u blbecku na dvorecku
dadula
hodnocení

Koukal dik moc alespoň někdo kdo to pochopil. Ja si naivně myslela, že už konečně tady se te odpovědi dočkám.
koukal
Nechápu jak myslíte u jednoho počítače. Píšu pravdu a to se vám nelíbí,? A jakej kurnik vůbec už nerozumí dnešní řeči

dadula
hodnocení

No já tomu právě taky nerozumim jak z jednoho počítače.. Asi si někdo myslí, že to píše jedna a ta samá osoba:-D A pravdu tu dnes už nikdo nechce slyšet. Každý si myslí, že je Mistr světa

jel
hodnocení

0x

zkuste změnit dodavatele slepic.Nám taky nenesly.Koupili jsme je od jednoho blbečka u Dobřan.Ten když je chytal v kleci,tak je čapnul a bylo mu jedno,za co.Jestli za nohu nebo za křídlo.Když to chová takový vymaštěnec,tak se není čemu divit

rudovakveta
hodnocení

0x

Zdravim, musite napsat v kolik je krmite,zda jim svítite,mam vejce celou zimu mene ale stale mam 3lete slepice-nektere maji propadlou i obcanku ok.

sametka
hodnocení

0x

Nemají nějaké parazity? Ted v zimě čmelíci moc neřádí, ale nám v létě přestaly slepice nést právě kvůli nim. Přikrmování jen zrnem se mi zdá dost chudé. Já jim ještě vařím brambory a míchám se šrotem a Plastinem či jinými minerály, strouhám giganty, červ. řepu, červené zelí a namáčím a ždímu suché pečivo od lidí z okolí a ted když mrzne jim přilepšuju granulemi přímo pro ně určenými. Naše si dávají pauzu vždy kolem Velikonoc,ale už jsme si zvykli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]