Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cukrovka u psa

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Má někdo zkušenosti - vím, že inzuln se pchá x denně, léčba je asi velmi nákladná, ví někdo kolik stojí dávka pro psa kg.

doplněno 22.01.20 16:28:

Pro nutričního - já se neptám za sebe, svého miláčka krmím dobře, tak neurážejte, prostě mě to zajímalo, protože jsem narazila na odkazy některých lidí, kteří údajn ě na léčbu nemají.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. @aja1946, nevím kolik stojí 1 dávka (bude to u každého veterináře jinak), ale vím, že se dá nemoc u pejsků hodně potlačit vhodnou stravou a vynecháním té nevhoné, dostatečným pohybem; jsou i granule pro psí diabetiky, a tak ne vždy je nutné dodávat inzulín. A nenechte se rozhodit tím, že majitel může za cukrovku u svého mazlíčka. Může za to to, že člověk jako tvor vzal kdysi dávno psíky z přírody domů, křížil a šlechtil je, zdomestikoval, naučil žít po lidském způsobu, a tím některým vytvořil i náchylnost k některým lidským nemocem. Ida

hodnocení

1x
Měl jsem kočku s cukrovkou. Inzulin jsem ji pichal jen ráno. Lahvička mě vydržela cca 2 měsíce a stála něco kolem 300 kč. Jehly moc nestáli a byli na vicero použití. Nejdráž vyšlo přeměřování hladiny cukru v krvi u vet. To u mě bylo jednou za tyden. Cukr ji naštěstí moc nekolísal. Ale nebylo to nic rujnujícího. Krmivo jsem objednával na zoohitu, ktere neobsahuje cukr... taky nic extra drahyho oproti jinýmu krmivu.

nutricni
hodnocení

0x

A je to tady :) Už se nemohu dočkat toho, až jednou budu muset navrhovat diabetický jídelníček a dietní léčebný režim pro psa. Opravdu tleskám! Za ten diabetes můžete vy! Určitě jste psa pravidelně krmila piškotami a nevhodnou potravou, že? Dobře vám tak, teď si za to pěkně plaťte, protože je to nákladné. Ale vlastně, proč Vám nevyhovět. Přiveďte mi pejska do poradny a já vám ho za 20 000 kč zaléčím a navrhnu dietní léčbu. Za blbost se platí, ale chudák pes.

commonman*

Koukám že nejen nutriční ale i vystudovaná veterinářka a nejen to. Dokonce v sobě máte i něco ze zesluné Joladny. Věštíte z kávové sedliny nebo karet?

nutricni

Vtipná reakce, toho si cením *smich* Nepříjde Vám absurdní a zvrácené, že dnes mají psi stejné nemoci, jako lidé? Pokud ano, tak mi upřímě odpovězte, jak může pes onemocnět diabetem *zed*.

commonman*

Tak přijde mi poněkud mimo napsat ofenzivní komentář bez znaslostí všeho okolo. Možná skutečně obejvíte díru na trhu a budete dělat nutričního psům a kočkám. Stejně tak jako u lidí trpěj curkovkou i zvířata a rozohodně to nemusí být nevhodnout potravou , ale to určitě víte ne? Tak chápu každej si potřebuje občas upustit páru a je lepší to pustit anonymně na internetu než to zkoušet doma na partnera.

Zde něco k počtení : google.com/...

nutricni

Mohu se zeptat, jaké máte vzdělání? Já jsem vystudovaný nutriční terapeut, vím o čem mluvím a každý týden pomáhám minimálně třem diabetickým pacientům. Práci, na kterou odkazujete jsem si pročetl a nebylo v ní téměř nic, co bych nevěděl. Stále se jedná o stejné onemocnění, jako u člověka. Stále stejné příčiny, stejná fyziologie. Selský rozum mi říká, že pokud se pes stane diabetikem 2. typu, někde selhal lidský faktor. Napište mi konkrétně, v čem si myslíte, že nemám pravdu, moc rád vám odpovím.

commonman*

Vzdělání mám základní dalo by se říct vysoká škola života že? A mám diabetes typu II obezita a spoustu dalších problémů. A přesně to co píšete v posledním komentáři je to na co narážím. Jste na poradně , Vaše odpověď nikomu nepomohla a pomocí věštecké koule jste vyzjistil že paní ma psa který trpý diabetem typu 2 a kterého krmila piškoty a nevhodnou stravou a neví kolik bude stát léčba. Takovéto komentáře se hodí tak na novinky cz. Nevidíte žádnou jinou možnost? Co když má paní zájem o adpoci psa který trpí cukrovkou? Těch možností je tisíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]