Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit kočky?

Od: dlkdlk odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

k nám na zahradu chodí cizí kočka. Plaší ptáky, vykonává potřebu do záhonů.

Nevíte někdo, jak se ji zbavit? Na krku má obojek, ale beze jména. Zkoušela jsem kolem

záhonků rozlít kafe (píší to na internetu), ale nepomohlo to, vrátila se. Chrstla jsem na ni

trošku vody, ale přišla zase.

Nevím, co dělat.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sousedka je, při vší úctě, trochu na hlavu. Má doma zhruba 30 koček, které se nekontrolovatelně množí. Pokud někde najde bezprizorní kotě, vše přiveze domů. Ovšem, krmí velice sporadicky, takřka vůbec. Hladové kočičí hordy lítají po vsi, dokáží nám hlady vlézt až do kurníka a slepicím sežrat namočený chléb a pečivo, šrot, jenom obilí naštěstí, zatím nechávají být. Kočky mi nikdy nevadily, ovšem, díky ní, je začínám nenávidět. Když si tak člověk v klidu okopává záhonek - a najednou - fůůůůj! *bzum*

Pejska nemám, věřím, že by pomohl. V našem věku už nechceme, i když psy mám hrozně ráda. Možná by pomohlo půjčit si čubinku labradorku od jiné sousedky, na den, aby ten náš pozemek označkovala a zase by byl chvíli klid.

Jinak - stala jsem se nepřítelem koček, přestože vím, že ty micky za nic nemohou. Holí by potřebovala dostat jejich majitelka. Jaga.

re4zon
hodnocení

0x
Rozlit trochu kafe je k nicemu, to hned vycichne, chce to logr a hodne. Nebo ji parkrat vylekat, zafixuje si to a prestane tam chodit. Idealni je na to detska pistole na vodu.
dlkdlk
hodnocení

Děkuji za radu. Nechci ji nějak stresovat, ale asi ji ještě zkusím polejt vodou a zkusím ten logr.

re4zon
No bez stresovani to nepujde. Ale kdyz uz vidim ohleduplnost, coz ocenuju, tak si dovolim poznamenat ze polivat ji v zime vodou neni uplne nejlepsi napad. To chce jen par kapek aby se lekla proudu. A lepsi mozna prak s neccim nesmrticim, treba koule z papiru. Kdyz vas u toho neuvidi a trefite ji nekolik dnu po sobe, urcite tam uz nepoleze.
dlkdlk
hodnocení

Tak to zkusím s tou papírovou koulí. Díky.

kenav

Uz to vidim jak střílíš pairovou kouli

kenav
08.01.20 19:31

Omyl

hodnocení

0x

Jestli to není velká plocha, zkuste mletý pepř.

dlkdlk
hodnocení

Dobrá. Děkuji.

wanesa*
hodnocení

0x

A proč Vám ta kočka vadí?Kočky,když vykonávají svou potřebu,tak to po sobě pěkně zahrabou na rozdíl od psů.A lít na ní v zimě vodu aby nastydla?To mi hlava nebere.*nene*

dlkdlk
hodnocení

Tou vodou jsem ji jenom trochu pokropila - nic se ji nestalo. Plaší a hlavně loví ptáky. A když máme malá ptáčata, tak

na ně číhá a plaší je. Ptáci se nemohou ani vykoupat v misce s vodou, když je horko.

Proboha zaslepenost některých majitelů koček je strašná. Asi nechce ta paní uklízet cizí smaradlavé kočičáky zahrabané 0,5 cm pod hlínu. Smrad je to příšerný na poblití. Vadí ji protože každý není z koček paf a na své zahradě je prostě nechce. Nevím jestli by se vám líbilo, kdybych třeba já venčil svého vlčáka u vás doma aby tam pokládal své půlkilové smradlavé cepy.

72mona3*

@jardacountry - bohužel nelze srovnávat psy a kočky. U koček se toleruje volný pohyb, protože k tomu byly určeny - potulovat se po pozemcích a volně lovit škodnou. U psů se netoleruje, protože mohou být nebezpeční. A s tím souvisí i sběr bobků. Já mít kočku venku, klidně půjdu ten bobek na vaši zahradu sebrat (když bude od mé kočky). M.

jp

jardacountry - Kočky smrdí k poblití? A vy asi snášíte fialky, že jo? Náhodou kočky jsou velice čistotné.

d

v téhle sérii odpovědí je mnoho nepravd. Jednak se těžko pozná čí hovno to je protože mohou být ke nerozeznání, dále nikdy to kočky nezahrabávají (z mé zkušenosti) a smrad vznikne až při kontaktu (což je k posrání - no pun intended - trojsmysl).

A praktický otázka: kam si stěžovat? Na lampárnu ne, tam jsou zaměstnáním dáváním botiček . Spousta koček není ničích, ale mají svůj rajon a nevím komu patří, i když bych je už mohl považovat za své

hodnocení

0x

U nás jde všechem lógr na záhony. Má to odpuzovat jak kočky, tak slimáky, zatím je to v pohodě.

jp
hodnocení

0x

Mám zahradu, chodí mi sem cizí kočky. Projdou očichaj, zkontrolujou, sežerou zbytečky, když najdou a zase odejdou.

Je to jejich rajon, nikdy je nevyhazuju, i když po nich občas taky něco uklidím. Nemám ráda lidi, co nemají rádi kočky!

kd
hodnocení

0x

Záleží na momentu a vzdálenosti, kdy si všimně a uteče. Obávám se že veškeré věci s plašením nepomůžou neboť je to jen útěk z něčeho momentálního a nenaučí se tím vyhýbat místu(zahradě), jen utečou na nepříjemný podnět a nic z toho

například omylyem micinku vyplaším, když nesu velký roztažený kus barevné deky nebo přejedu něčem po hrubých chlupech hrubého koštětě s hrýbým chlupem (nebo chlupy).

Myslím za sebe že pomůže jen se pravidelně na zahradě pohybovat ( za nějakou dobu kočka bude vědět že na této zahradě se vyskytuješ), až to bude vědět ji nenásilně odehnat-vystrnadit.

dop
hodnocení

0x

A psa nemáte? Kdyby ho kočka viděla na zahradě, tak už nepřijde.

dlkdlk
hodnocení

Bohužel nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]