Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme jezírko a minulý rok nás navštívily rosničky zelené. Bylo jich celkem čtyři. Asi v deset hodin večer nastal "konzert" - hlasité kvákání, které nepřestalo ani v půl noci. Je to slyšet i několik kilometrů daleko. Máme jezírko skoro hned pod ložnicí. Bojím se, že sousedi nemůžou kůli tomu usnout. Mě to moc nevadí, i když usnu až za chvíli. Jezírko rušit
nechci. Měli jsme tam i skokana. Co mám dělat? Mám ráda přírodu a žabky bych tam chtít měla.
Všechny žabky mám ráda, nevadí mi skokani, ropuchy ani rosničky. V našem rybníce žily i chráněné kuňky ohnivé. Když žáby kuňkají, krásně se usíná. Mám žabí koncerty ráda. Ke každé vesnici v minulosti patřil kvečeru i mohutný žabí koncert. Nedaleko v jiné obci žily i blatnice česnekové.
Buďte ráda, že je máte. Myslím, že sousedům to vůbec nevadí. My je moc rádi posloucháme a manžel se pokaždé ptá: Slyšíš, jak KRÁSNĚ kuňkají?
Kdoví, jak dlouho ještě budeme mít možnost poslouchat tyto žabky. Zvířat na naší planetě ubývá. A ty žáby jsou prostě krásné. A k naší přírodě patří. Ať si říká kdo chce, co chce. Jaga.
Žabičky jsou krásné, ale jestli by měly mít na svědomí sousedské denní hádky, vyhledala bych v okolní přírodě podobný a bezpečný biotop a všechny tam v kýblu přenesla. Pak bych je chodila navštěvovat...
No právě. Znám případ, kdy sousedi donutili majitele, aby zabil kohouta, aby nekokrhal. Ten taky patří ke vsi... Jsou prostě na světě lidi, co jsou schopni sousedovi otrávit psa, nebo zalít stromek vařicí vodou... Proto jsem zvažovala záchranu žabiček přemístěním. Ale raději bych si je taky nechala. Já mívala na zahradě hnědé skokany a víckrát jsem při pletí sáhla na ropuchu. Těch jsem si vážila, pomáhaly hlavně v době slimáčí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.