Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mléko bez laktózy, je vhodné pro kočky?

Od: benule® odpovědí: 29 změna:

Vazeni kočkomilove-vim ze neni vhodne davat micinam kravske mleko-ja jim kupuji BEZ LAKTOZY,je to v poradku?Dik za nazor.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Po staletí měly kočky na prahu dveří misku mléka, ať už kravského nebo kozího, a nic špatného se nestalo.

doplněno 05.01.20 19:26:

Lidstvu už nestačí vymýšlet nové strašáky pro sebe, tak se dál zaměřuje na zvířata... Chudáci kočky a psi v bytech, co mají za život... a tady se do krve řeší mléko...

72mona3*
A jejich životnost nebyla vyšší jak dva roky...

Ovšem mléko za to nemohlo.

72mona3*

Taky nepomohlo.

72mona3*
@stepm - Když se do krve nemohou řešit zásadní věci, musí se řešit kraviny;) M.
floro*

Kočkám zpsobuje střevní potíže, protože během dospívání ztrácí schopnost laktazy (enzymu potřebného ke štěpení mléčného cukru). Celé dětsví jsem si myslela, že kočka má kočičince podobné kravskýmu lejnu. Až jsme kočkám přestali dávat mléko, tak mají hovínka stejná jako každé jiné zvíře. Takže je to nej přežitek asi tak jako, že včela nosí med v košíčkách (z toho vyrostem koncem dětství) nebo že ježek nosí jabka na zádech.

Spíš bych toto přirovnala k prozření.

hodnocení

2x
Dobrý den,
Já osobně nevidím žádný důvod, proč dávat kočkám jakékoliv mléko.. Ani jako pamlsek. Kočka je šelma - masožravec.. Např syrové přemražené kuřecí maso, je pro ně daleko lepší, zdravější a vyzivnejsi pochoutka..
doplněno 05.01.20 13:06: @satam ta poznámka, že mé kočičky jsou chudák jen proto, že jim nedávám pít bezlaktozove mléko, které by jim NEMĚLO ublížit jak píšete, je úplně zbytečný rýpanec. V úvodu jsem psala, DLE MÉHO NÁZORU - a nikomu ho nenutím. Já prostě nevidím důvod, proč jim ho dávat. Bez tohoto "pamlsku" se mé tři kočky určitě obejdou..
hop®

@coklit: Nejsem kočkař, ale veškeré kočky v mém okolí v mém životě dostávaly klasické mléko, co pijeme my, měly ho rády a neumřely z toho.
Na druhou stranu je mi jasné, že pokud vezmu kočku jako šelmu z přírody, tak její potravou je především maso a nápojem je voda.
Kolegu @satam berte trošku s rezervou, je to takový upřímný rejpal. Ale je občas dobré se nad jeho slovy bez emocí zamyslet, často říká zajímavé myšlenky, i když podané ne zrovna diplomaticky...

lipanek
hodnocení

2x

Určitě jim ho dejte. Aby měly změnu.

Jsou v prodeji i mlíčka pro kočky a není to nic jiného, než bezlaktózové, v malém balení a dost drahé. Moje kočky si velmi oblíbily puding, opět je z bezlaktózového mléka - zbozi.cz/...

Levnější kupuji přímo v Německu přes Zoohit. Mají v sadě 6 ks okolo 30 Kč za kus.

Zjistila jsem, že moje kočky velmi dobře přijímají tvaroh v kelímku Boni tvaroh tučný. Nic jim po něm není a vychází to velmi levně. V Penny bývá v akci do 15 korun.

A je velmi dobrý. Jemný. I pro nás lidi.

Mléko bez laktózy, je vhodné pro kočky?

hodnocení

1x

S mlékem pro naše kočičky to nepřeháníme, ale když už ho dostanou, pak jedině bezlaktózové. Odsouhlasil nám to i veterinář.

doplněno 05.01.20 10:54:

@coklit: Ano, kočka je šelma. To ovšem neznamená, že žere JEN maso. Takže pro kočičku není problém žrát trávu, dát si něco ze zeleniny a kupodivu se i napít mlíčka. Ano, kravské mléko neošetřené není pro její trávicí trakt vhodné. Ovšem to bezlaktózové by jí nemělo ublížit a v přiměřeném množství ho klidně jako pamlsek může konzumoval. Chudinky vaše kočičky!

lucieblabla

Pročpak chudinky?

chovatel
hodnocení

0x

Kočkám jedině plnotuk žádný náhražky.

Nerozumím...

Co je plnotuk a co jsou náhražky?

lipanek

Doplním - u koček s trávením mléka to je jako u lidí. Někdo mléko může, nemá problémy /tráví dobře/. Někdo má průjmy, nadýmání. U koček to je úplně to samé. Některá kočka může kterékoliv mléko, a věřte, když dostane to tučné anebo to obyčejné, neomylně zbaští to tučné.

Jako tu smetánku, tu dávám jenom malou lžičku. U pudingu je možná jedna polévková lžíce. Dávám obden. Chovatel by měl mít vysledované, jak se kočka chová po porci mléčné stravy /průjem atd/. A když má problém, může nabídnout vždycky bezlaktózové. Ono to bezlakt. není až tak špatné, je dokonce na chuť sladší, než to běžné.

chovatel

Plnotuk je mléko z obsahem 3,5% tuku. Mezi náhražky řadíme růzá sojová,madnlová a zejména bezlaktzová mléka

Takže radíš totální blbost a kočku jsi v životě doma neměl*sok*

chovatel

Kočky má děda na vesnici a dává jim misku s plnotukem a nadrobeným rohlíkem. Prostě pořádnou stravu.

A pokud se chce někdo dusit náhražkama , nechť

Děda to dělá přesně tak, jak se to dělat nemá. Prostě neošetřené kravské mléko je pro kočky víceméně jed.

chovatel

To je věc názoru. Prodejci granulí a konzerv s vámi jistě nadšeně souhlasí.

kocky

Takže naší předci byli dle vás totální neandrtálci. Na každém statku/stavení se při dojení kravky seběhly všechny možné kočky z okolí a čekaly až dostanou teplé nadojené mléko. Kočka u babičky se dožila 9 let než jí přejelo auto.

Nejde o granule a konzervy. Jde o to, že kravské mléko není pro kočky vhodné a svým zůsobem jim přímo škodí. Měl byste si o tom něco nastudovat, mě už unavuje se tu s vámi dohadovat o nesmyslech.

Naši předci nebyli totální neandrtálci. Bohužel však nevěděli to, co víme my dnes. Že to kočičky snášely je věc druhá.

A mezi námi, to, co "žereme" my a běžně to kupujeme v supermarketech je občas stejný jed, jako to kravské mléko pro kočky.

chovatel

A to vám ta kočka řekla ,že jim to škodí? Nebo to byl ˇ"odborný výzkum" placený firmou na výrobu krmiv?

Tak ještě jednou a naposled: mě už unavuje se tu s vámi dohadovat o nesmyslech.

chovatel

Já se nedohaduju,jen jádřím názor .A že se vám nelíbí z to nemůžu. Kočky se u dědy dožívají v průměru 16 let.Tada pokud je něco nepřejede. Myslím, že jsou dobře živené a spokojené

Jen bych dodala, že venkovní kočky snědí spoustu masa - myši, ptáci - tedy i na vesnicích dříve, bylo mléko vždy jen doplněk stravy. Vím, jak si teta stěžovala, že kočičinec brutálně páchne, jak to někdo může mít doma.. Hovínko zdravé kočky určitě nevoní po fialkách, ale to ani to lidské.. Myslím, že krmení koček mlékem, byl ten zakopaný pes..

lucieblabla

A co když to bezlaktozové má 3,5%? :D

jabraka*
hodnocení

0x

-Mléko starším kočkám způsobí jen průjem.Měllo by se předkládat jen vyjímešně,nejvýš jako doplněk stravy,zalít třeba rohlík.Koťatům vyhoví.

JABRAKA

wanesa*
hodnocení

0x

Moje kočky 9 a 10 let bez problémů pijí mléko ale pouze kozí a nic jim to nedělá.O kravské mléko nemají zájem.

martacicha
hodnocení

0x
Já ho kupují také, už jednak proto aby měla dost mléka pro svá koťata,jinak pravidelně kupují smetanový jogurt Boni velký kyblík pro 6 koček a to jsou u misky dřív než u misky s konzervou. Jinak kočky dnes a v cca v 60tých létech. Velký rozdíl. Už jenom proto, že neexistovaly zoo obchody. Kočky se živily hlavně lovem myši a drobných obratlovců. Občas zbytky masa z kuchyně a hlavně mléko. Moje kmotra měla kozy,ovce i krávu a kočka se dožila 12ti let než stářím onemocněla a museli ji nechat zastřelit aby se netrapila.Osobne si myslím že to je všechno jen takový přežitek dnešní populace rozebírat co je a co není dobré, zdravé, nevhodné,ap... Tělo samo si řekne co potřebuje. Kdysi Heidy Janků v tv řekla, že zkoušela dietu bez masa a skončila v nemocnici na problémy se zažíváním. Přestala totiž jíst ten svůj oblíbený bůček na studeno s chlebem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]