Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrceni feny

Od: kvetulina odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

chtela bych se jen zeptat, nase fena amstaffa (rok a pul) uz od stenete vrci, kdyz prijdu domu, ma v tlame hracku, vrti prdeli chodi kolem me a vrci a nekdy docela i nahlas, nemame ji od utleho mladi, az od 7 mesice. Jen jsem to u jinych psu jeste nezazila. Pri pretahovani s lanem vrci taky nahlas, ale nikdy jsem to neresila, jen az uz byla moc hrrr, tak konec hrani. Je hodna na lidi. Nikdy jindy nez pri hrani nebo vitani nevrci. Ja jsem na to tak nejak zvykla, ze zacatku jsem totiz taky mela trosku respekt z toho vrceni Ale objevila se navsteva a samozrejme se vrceni bali, vsechny takhle vita. Je to normalni? Vetsina psu vrci pri obrane/agresivite, mate to nekdo taky tak jako ja?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

5x

Psi některých ras vrčí blahem, nebo tím radostně provokují ke hře. Člověk musí sledovat i ostatní projevy těla, grimasy, cenění zubů, vrtění ocasem.

hop®
hodnocení

3x
Jen ještě upřesním a zkusím varovat - většina odpovědí začíná "naše fena" nebo "můj pes"...
Každý pes, každé zvíře má svoji osobnost a svoje vyjádření citů a tužeb.
Neberte, prosím, obecně, současné vrčení a vrtění, jako výzvu ke hře, automaticky i u cizího neznámého psa. Abyste se pak nedivili, že tou hračkou jste právě VY...
kvetulina
To je jiste k zamysleni. Ona vrci u deti ktere si sní hraji a ona jim při vrceni oblizuje oblicej.
hop®

Pokud olizuje obličej, tak z 99% nehrtozí nebezpečí, bere a toleruje je jako svá štěňata. Ale ani sebehodnější pes nemá 100% záruku že neublíží. Ale pořád je to spolehlivější kamarád, než blízký člověk...

72mona3*
hodnocení

2x
Ano, i náš pes vrčí v situaci, kdy to nečekáte. Potkáme známého, bavíme se, a ten malej ratlík na něj vrčí. Hluboce a se zaujetím. Přitom se ale kroutí a fixuje toho známého pohledem. Když se nic neděje, vyštěkne a zase vrčí. Je to z emočního vypětí, s agresí to nemá co dělat. M.

hodnocení

2x

Pěkný den,

podle mě je to vrčení u ní výzva ke hře. Moje fenka vrčí a šilhá,když chce vyvenčit,nebo když chce,abych si s ní hrála:).

hodnocení

1x

Chce si hrát a projevuje se takto. Naše čubina jde ke mě s plyšákem a vrčí, tak vím, že ze chce přetahovat. Nevrčí, chce plyšáka házet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]