Nejste přihlášen/a.
mam takovou malou otazku mam 2leteho pitt bulla jmenuje se Agis a chci se zeptat jak mam naucit aby nesel proti vsem psum fenku jeste nemel,ale ty si nevsima. Co se tice psu je hrozne agresivni co stim delat
Co jsi s ním dělal ty dva roky, kolikrát jsi ho usměrnil při kontaktu s okolím? Na lidi zatím nejde? Ani na malinké děti?
Co je možná roztomilé u štěňátka je často velký problém u dospělého psa a ještě tahla rasa (nejsem proti nim, mám rtw, bulici se mi líbí, Rhodéský ridgeback také a vůbec podobná plemena).
Proč to dělá a co s tím:
Nejsi vůdce smečky, pes to cítí a zkouší tím že útočí ukázat, že by mohl šéfovat on. On to zkouší i když šance nemá (jako štěně) a to se mu právě musí ukázat že on je ten nejposlednější ve smečce. Určitě to dělal i před rokem, ale to bylo takové roztomiloučké, jéé oni si hrají. Nebo se pletu? Zasednout venku u grilu a může se třeba podělat a nedostane ani drobek. Do dveří vždy první já potom on (až na vyjímky). A tak pořád od nějakých 4 měsíců mu dávat najevo to staré "nejdřív pán a potom pes". Prostě on musí být poslední člen. Jak po někom vyjede tak cuknout vodítkem, praštit po zadku, nejlépší jsou noviny. Noviny jednak vydávají při úderu zvuk a není to Tvoje ruka která trestá. Každý trest hlavně musí být proveden ihned. Nebo cuknutí vodítkem, tím myslím opravdové cuknutí ne takové zatahání, chce to jednořadý stahovací řetízek, ten je nejlepší, nejlevnější, nejpraktičtější. Jakýkoliv jiný hoď do popelnice nebo mu ho dej až bude zvládnutý.
Ve dvou letech už to bude fuška ho to odnaučit. To že se jmenuje Agis je úplně jdeno zrovna tak jako jestli měl nebo neměl fenu.
Jak příště vystartuje tak škubni. Předpokládám, že na volno u nohy nechodí. Nebo ano?
doplněno 27.05.09 18:37:že jsem tak smělý, kolikátý Tvlj pes to je?
Souhlasím s Alfem, bude to těžký. Navíc pitbulové byli šlechtěni na boj se psy, tak to má v krvi a povaze jít proti nim.
Nezbývá ti nic jiného, než ven chodit s vodítkem a košíkem, nikdy nepouštět na volno, aby se nestalo neštěstí.
Zahájit tvrdý výcvik (dojdi za zkušeným chovatelem na cvičák), aby pes začal stoprocentně poslouchat a vždy se nechal odvolat.
Není nic horšího, když si nezkušený (dle pravopisu předpokládám že i mladý) chovatel pořídí bojové agresivní plemeno a ještě podcení výchovu.
Proč jsi si vybral pitbula? když jsi vybíral plemeno, které si pořídíš, nepřemýšlel si nad povahou? nad tím, jestli ho zvládneš?
Je to strašně nezodpovědné, bojím se, kdy se ti vytrhne a ublíží psovi, nebo člověku. Nelíbí se mi to.
Všechno podstatné řekli kolegové v předchozích příspěvcích. Váš případ je jeden z těch, kdy si nezkušený člověk pořídí psa, kterého evidentně nezvládá. Tím kazí celkový pohled na tzv. bojová plemena. Ale co je horší, může svou nezkušeností a nezodpovědností způsobit veliký malér a nebo neštěstí. Omlouvám se za negativní hodnocení, ale nemohu jinak. Přitom sama psy miluju. Měla jsem vždycky vlčáka, ale s přibývajícími roky jsem si pořídila malé plemeno, na kterého jsem stačila fyzicky. Navíc jsem většinou zachraňovala bezprizorní sirotky. Zkuste se podívat na stránky pana Desenského: psycholog-psu.com/... pokud neseženete někoho zkušeného, kdo by pomohl s výchovou Vašeho psího puberťáka.
Nema vyznam tady kritizovat a moralizovat. Porizeni si silneho psa je samozrejme vazne rozhodnuti, ktere se nesmi podcenit, nicmene psa uz tazatel a ma misto kritiky bychom meli ocenit, ze se snazi problemove chovani pejska odstranit. To je skvely zacatek a ne kazdy s problemovym psem ma dost rozumu a odvahy na to, aby si to priznal a zacal s tim neco delat.
Pokud jsou piti a jini bullove dobre vedeni, jsou to zlaticka a fantasticti psi. Ovsem vychova je narocna a je treba mit hodne trpelivosti a znalosti. U dvouleteho psa pujde odstraneni agresivity pomalu a bude to od tebe chtit hodne usili a trpelivosti, ale nic neni nemozne, takze to rozhodne nevzdavej. Rozhodne zacni s pejskem hned chodit na cvicak a pracuj na poslusnosti, to je zaklad ovladatenosti psa a bez ni se nikdy nehnes dal. Bude to hodne prace, s tim pocitej, chce to hlavne duslednost a trpelivost, hlavne na psa jdi po dobrem, nesmi se naucit, ze problem se resi agresi, to by sis vykoledoval jeste vetsi problemy. Kontaktovat pana Desenskeho a zajet na konzultaci vubec neni od veci, rozhodne bys to mel zkusit, pejska i tebe muze hodne naucit. Najdi si na netu jeho stranky a podivej se take do poradny, o agresivite psu je tam toho spousta. Krome toho vseho bych jeste zvazila moznost venovat se se psem nejakemu sportu, at uz sportu pro bully nebo nejakemu jinemu, psi si vybiji energii a zamestna se jim hlava. Hodne stesti tobe i pejskovi, moc vam obema drzim palce!
mám taky asi 2,5 letou pitbulku( říká se že feny jsou mírnější), řeším stejný problém už se trochu zmírňujenapř. přejdeme kolem 3 psů bez povšimnutí a najednou s dalším je v křížku, ale nosíme stále náhubek je i na vodítku takže podívej na stránky, Ivo Eichler - tam jsou dobré rady, a škola FALCO i Desenskýho jsem taky prošla , cvičák mám za sebou ale ten kontakt se psy je potřeba udržovat stále i když už je celkem poslušná, největší problém nám dělá přivolání když jsem v přírodě, takže většinou chodíme na dlouhém vodítku a stále s náhubkem, dobré je i město, já bydlím na vesnici tak z města je vyjevená ,ale tím pádem si nevšímá ostatních psů. Jinak je hrozně hodná , přítulná děcka miluje, ale jak ti radí chce to trpělivost a důslednost, já jsem ji našla když měla asi 6-8 měsíců, takže nevím co prožila a ujala se ji,aniž bych o těchto problémech uvažovala, nelituji ,ale už jsem staršího věku tak mi dává někdy zabrat myslím po fyzické stránce je to živel .držím palce a někdy si napíšeme nové zkušenosti a rady.
Mám takovou otázečku chtěl bych pro mého psa fenku nebo spíše scháním na připuštění a co vaše už asi né co? pokud ano mužeme si napsat byl bych moc rád nebo jestli máte nějaké informace. Ale měla by byt správně podobné barvy jako mám já Agise je žihaný hnědočerný tak že by fenečka měla být stejně zbarvená nebo tmavě hnědá a muže byt i čistě černá jinak diky za potporu vím sám moc dobře že tyto rasy není žádnýjezevčik nebo jorkšir je to mnohem složitějši. Měl jsem už dva takový psi a já jinou rasu nechci jsem zvikli prvního mi srazilo auto a druheho mi zastrelili tak že ted mám třetího a proto se snažím ho mít poslušného v plném rozsahu doufám že mě chapete. Díky
A co poradce chovu? Ten by měl mít spojení na všechny psy téže rasy v kraji. Když to nevyklikáš, pokus se tu adresu najít v Plemenné knize. :D A poradce chovu by měl i krytí tvého psa, podle krevní linie, nabídnout.
Dobrý den,
nedá mi to, abych taky nepřispěla svým názorem. Myslím, že není nezodpovědné, když si někdo pořídí pitbulla, ikdyby to byl naprostý začátečník. Sama jsem si před 2 lety konečně splnila můj celoživotní sen a pořídila si svého prvního psa - cane corso. A neřešila sem žádné připomínky, zda je to plemeno vhodné pro začátečníky. Každý musí nějak nekdy začít, o to nejde. Jde o ten přístup. Podle mě je hodně nezodpovědné začít řešit agresivitu svého psa až v takovém věku. Musely se přece postupně objevovat nějaké příznaky a problémy, které se většinou časem zhoršují, pokud se to neřeší. Tohle bych řešila hned i u labradora nebo jakéhokoli jiného plemene, pokud by mi teda na psovi záleželo a nechtěla bych ho odsoudit k doživotnímu pohybu jenom na vodítku. Ale zas to není taková tragédie, ikdyž se něco zanedbá, ono napravit jde všechno, ale trvá to pak dost dlouho a chce to odborníka. Bohužel většina lidí se na to vykašle a smíří se s tím, že holt má ne zrovna mírumilovného psa. Já mám to štěstí, že naše fenka cane corso je mimořádně hodná, až moc hodná, nad její povahou všichni kroutí hlavou, protože hodnější pes snad neexistuje. No ale když už teda je nějaký problém s chováním psa, pak jednoznačně doporučuju Ivo Eichlera, který převychová i ty nejhorší psy "zabijáky" co třeba pokousali celou rodinu a nedá se k nim pomalu ani přiblížit. Pokud Vám na psovi záleží, obětujte čas a trochu peněz a udělejte si některý víkend výlet ke Zlínu do kempu Dešná na výcvikový víkend, kde to můžete začít řešit. Pokud se budete snažit, tak to vyřešíte, ale je možné, že si přitom pořádně máknete
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.