Dobrý den, mám prosbu. Včera jsem dal vzduchovaci kamen do nové houbičky na nádobí. Drsnou stranu jsem oddělil od molitanu a dovnitř jsem dal vzduchovaci kámen. Co myslíte pročistí to vodu v akváriu?
Nepročistí, protože tím molitanem prochází vzduch a ne voda. Pokud potřebujete molitanový filtr, neimprovizujte tímto způsobem, ale za pár korun si ho kupte.
Jak už napsal @jethro , ne. Fígl u kupovaného molitanového filtru není jen v molitanu a bublinkách, ale o bublinkách stoupajících trubičkou. Tím vlastně vytváří slabý proud vody, který je nasávaný dole přes molitan (tedy i čistí). M.
Souhlasím se všemi. Vzduchovani mám na časový spínač cca po 2 hod se zapne a vypne. A všimnul jsem si, že na houbičce se usazuje kal a nečistoty, takže nějaký podtlak se tam vytváří. Jenže když se vzduchovani znovu sepne bubliny kal z houbičky rozčeří. Takže zítra už mají otevřeno a koupím doporučovaný od vas filtr. Děkuji všem za odpovědi..
pavelpavel*
Od 400 kč výš dle velikosti akvária, ale fakt stačí malý a ten průtok je dost a dost i tak. Navíc lze nastavit bubliny a kal se ve filtru drží uvitř. 1x za 14 dní vyčistit a jede se dál. Ryby to velmi ocení a budou si hrát v tom proudu s bublinama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.