Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda krmíte ptáky také v létě. Letošní léto bylo velice horké, hmyz byl určitě schovaný.
Vysypala jsem pár vloček na dlažbu venku a za chvíli se tam slétlo hejno vrabčáků. Myslím, že mírné přikrmování i v letních
měsícíh je potřeba. A také hlavně voda, aby se mohli osvěžit a také napít.
Voda se jistě hodí, ale krmit je? Proč? Letos byl hmyz hodně přemnožený, takže krmit rohlíkama ty, kteří mají likvidovat brouky je dost pošetilé.
Vrabci v době hnízdení jsou jeden z největších konzumentů hmyzu. Jeden z velkých omylů, asi tak jako že ježek nosí jabka na zádech.
A jsou vzácní, především proto, že nemají kde hnízdit.
Mimo hnízdění ale přeci přechází na rostlinnou stravu naprostá většina ptáků. Nevím, v čem by měli být horší nebo méněcení než ostatní ptáci. Nebo máte pocit, že ti ptáci, kteří jsou přikrmováni na krmítkách tam hledají červíky?
Znáte Kampaň proti 4 škůdcům? Celkem zajímavé: cs.wikipedia.org/...
Krnmím celoročně.Letos v létě jsem musela mladým vrabčáčkům i sýkorkám vařit pro mladé směsi,aby je měli čím krmit.Nebyl hmyz,nebyla hlavně voda.Takže denně na parapet misku s vařenou rýží,jáhly,pohanku do toho vařené vejce,nasrtouhaná mrkev...Rodiče tím krmili mladé přímo na parapetu každý den.Dostali i koupelničku a hlavně všude vodu na pití ,veliké misky ,to misky kamínky..Bydlím u lesa,takže jsem měla v létě více strávníků,než teď v zimě.
Jinak kupuji bezeslupkové krmení v německu 4 kila za 139Kč.Je to plné oříšků a nedělá to binec.
Krmím jenom v zimě, v létě jsem dávala vodu, ale nikdy neměli zájem, nevím proč, vyzkoušela jsem pítko na různých místech, ale nezájem.
Máme za plotem hodně různých keřů a stromy, tam ptáci bydlí i nám na pergole pod vínem hnízdili kosáci, ted v zimě jsou na krmítko nálety. Ale v létě pítko ...nic, nic. Máme malou zahrádku, kočky tu nejsou. Cizí kočka přijde jen vyjímečně. Ráda bych jim připravila koupátko a pítko, vyrobila jsem keramiké, ale málo platné.
Když ještě žila tchyně, krmila ptáčky i v létě, nechala si od kamarádky kupovat ptačí zob. Mela z toho radost a nenechala si to vymluvit. Několik roků již není mezi námi a do dnešního dne nám v záhonech po celé zahrádce roste všelijaké obilí a různé rostliny, které tam nechceme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.