Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krmíte ptáky i v létě?

Od: slunce* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda krmíte ptáky také v létě. Letošní léto bylo velice horké, hmyz byl určitě schovaný.

Vysypala jsem pár vloček na dlažbu venku a za chvíli se tam slétlo hejno vrabčáků. Myslím, že mírné přikrmování i v letních

měsícíh je potřeba. A také hlavně voda, aby se mohli osvěžit a také napít.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Hlavně nekrmte holuby. Je to létající krysa co roznáší nemoci a všude ser...

hop®

V Praze (a možná i jinde) je krmení holubu výslovně zakázané...

etana*
hodnocení

5x

Voda se jistě hodí, ale krmit je? Proč? Letos byl hmyz hodně přemnožený, takže krmit rohlíkama ty, kteří mají likvidovat brouky je dost pošetilé.

No, vrabci broukům zas tak moc nedají a jsou už vzácní ..

floro*

Vrabci v době hnízdení jsou jeden z největších konzumentů hmyzu. Jeden z velkých omylů, asi tak jako že ježek nosí jabka na zádech.

A jsou vzácní, především proto, že nemají kde hnízdit.

Ano, pouze v čase hnízdění ..

floro*

Mimo hnízdění ale přeci přechází na rostlinnou stravu naprostá většina ptáků. Nevím, v čem by měli být horší nebo méněcení než ostatní ptáci. Nebo máte pocit, že ti ptáci, kteří jsou přikrmováni na krmítkách tam hledají červíky?

Znáte Kampaň proti 4 škůdcům? Celkem zajímavé: cs.wikipedia.org/...

wanesa*
hodnocení

3x

Krnmím celoročně.Letos v létě jsem musela mladým vrabčáčkům i sýkorkám vařit pro mladé směsi,aby je měli čím krmit.Nebyl hmyz,nebyla hlavně voda.Takže denně na parapet misku s vařenou rýží,jáhly,pohanku do toho vařené vejce,nasrtouhaná mrkev...Rodiče tím krmili mladé přímo na parapetu každý den.Dostali i koupelničku a hlavně všude vodu na pití ,veliké misky ,to misky kamínky..Bydlím u lesa,takže jsem měla v létě více strávníků,než teď v zimě.:)

Jinak kupuji bezeslupkové krmení v německu 4 kila za 139Kč.Je to plné oříšků a nedělá to binec.

72mona3*
hodnocení

1x

Ti nejpovolanější radí:

birdlife.cz/...

hodnocení

1x
Ani v zimě. Věřím v moudrost matky přírody.

Vy jste ji někde viděl?

priroda

V zimě je vhodné ptactvo přikrmovat. Jsou potom silnější, lépe zimu přetrpí. Jsou to také živí tvorečkové a rádi v nouzi něco zobnou, zrovna tak jako tvoreček člověk.

Jethro: od zítřka budete sýkorkou a to po dobu 3 měsíců. Potom se můžete rozhodnout, zde se vrátit do člověčí kůže. Staň se.

hodnocení

1x

To se nemá, zlenivěli by. A halvně mě strašně štvou lidi, co pořád sypou na trávníky holubům.

hodnocení

1x

Naši krmí celý rok. Aby kocouři měli kino. :-D

Krmíte ptáky i v létě?

rorschach*
hodnocení

0x

a oni jinak chcípnou? Pak s takovou zvěří do zoo. Stačí ti blbí holoubci od kterých je vše potentované a díky kterým jsou všude po lodžiích sítě a stejně to důchodci krmí jak děti z Dachau

vilik*
hodnocení

0x
Myslíte slepice?
Ty by asi bez přikrmování chcíply.

hodnocení

0x

Krmím jenom v zimě, v létě jsem dávala vodu, ale nikdy neměli zájem, nevím proč, vyzkoušela jsem pítko na různých místech, ale nezájem.

liska5

Možná máte blízko řeku nebo rybník, tak jsou navyklí tam.

Řeka tu je, ale je to kousek cesty, ne hned u baráku.:)

joudic*
velka reka je odsud 1km vzdusnou carou v kanonu a tady na kopci mame teda dost sucho a na obe jezirka se tu v lete stoji fronty, a to ikdyz je voda shnila. Stavim jim z kamenu a bridlice koupaci schody. Asi taky hodne zalezi jak se jim u vas libi nebo nechodi sousedovic kocky, protoze z druhe strany domu, kde je vana pod okapem jsem jeste nevidel jedineho ptaka, krome utopene slipky.

Máme za plotem hodně různých keřů a stromy, tam ptáci bydlí i nám na pergole pod vínem hnízdili kosáci, ted v zimě jsou na krmítko nálety. Ale v létě pítko ...nic, nic. Máme malou zahrádku, kočky tu nejsou. Cizí kočka přijde jen vyjímečně. Ráda bych jim připravila koupátko a pítko, vyrobila jsem keramiké, ale málo platné.:(

hodnocení

0x

Když ještě žila tchyně, krmila ptáčky i v létě, nechala si od kamarádky kupovat ptačí zob. Mela z toho radost a nenechala si to vymluvit. Několik roků již není mezi námi a do dnešního dne nám v záhonech po celé zahrádce roste všelijaké obilí a různé rostliny, které tam nechceme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]