Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s kočkou?

Od: cervenka odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. U nás na zahradě máme hodně budek, spousta stromů. Je u nás hodně ptáků.

Asi před týdnem se objevila kočka. Má kolem krku obojek. Kouká po ptákách a také na ně pod tújemi číhá.

Včera jsem ji dala kousek salámu. Snědla ho a dneska přišla zase.

Jak ji mám odnaučit, aby k nám nechodila. Neměla jsem ji dávat ten salám. Je to moje vina.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

6x

Na vesnici ¨v zahradách jsou krmítka a budky pro ptáky téměř v každé a koček je tu víc než jedna, občas ptáka uloví ale lidé se tu z toho nehroutí.

72mona3*
hodnocení

3x
Základem je dobré oplocení. Pokud máte takové, které snadno překoná, tak trošku pomůže plašení. Né příliš.
Budka se má umisťovat na takové místo, kam se žádný predátor nedostane. Kočku třeba vidíte, ale kuna zvládne to samé. O strakách nemluvě. Určitě ji nekrmte, jen cyhánějte. M.

hodnocení

3x

Ano, Kočku ani jiná zvířata byste neměla krmit salámem, uzeninami vůbec... Ničím se solí. Kočka je stejně jako tygr, Leopard, lev...Lovec. Uloví ty Ptáčky, které jsou neopatrné, Neprozíravé, slabé, nepozorné... Takže jejich geny se nepřenesou dál. Říká se tomu přirozený výběr. A kočka je teritoriální zvíře, pokud má přístup ven, zpravidla obchází stejné teritorium. Jelikož je inteligentní, vrací se na významná místa.

Omlouvám se za gramatiku iPadu, velká písmena dává jen tak...

pavelpavel*

Docela slušný přehled Aleno. Kočka je teritoriální lovec a nedá se ochočit úplně. Samozřejmě tam číhala na ty ptáky. Jednou jsem viděl kočku jak jí koukaly z pusy jenom nohy Sýkory celou jí dala a viděl jsem to osobně. Jak jí tam dostala nevím, ale asi jako hadi prostě nasoukala. Nechal bych jí být a nevšímal se jí at loví má na to právo. Ty hodně ochočené ho nesní a přinesou domů.

Volání divočiny, tím to začalo ... až po současnost: Konrad Lorenz, Jackson Galaxy, Klára Vodičková, Šusta. Zviřátka ano.

pavelpavel*
31.12.19 20:09

hodnocení

2x

Kdyby se dala chytit, zkontrolujte objek, jestli na něm není kontakt na majitele - ať si ji odnese. Hlavně ji už nekrmte, spíš zahánějte, třeba si najde klidnější zahrádku.

kolo
hodnocení

0x

A vzduchovku jsete zkoušela?

re4zon
Dobry napad, zkus ji taky, nejlip sobe primo do ucha ;)

Variace na středověké hlouposti jsou téměř věčné. Že morové epidemie vyzabíjely půlku Evropy...i za tím je hloupá zloba, kočky jako nástroj ďábla hlupáci zabíjeli. A nakažení potkani se množili. Co takhle : Žít a nechat žít.?

kolo

Ale běžte,já myslel střílet do vzduchu a vyplašit ji.

evamartinova
hodnocení

0x
Píši teda za sebe já bych se pokusila zjistit podle obojku jestli něco není.Pokud by chodila dál tak bych ji koupila konzervy a granule a nechala bych si ji.Mám v bytě kočky a dvě a SOU to milí společníci ptáčci by ji asi brzo omrzelo pokud by měla přísun potravi.A jinak já vím že SOU ptáci živý tvorové ale to myši taky.Rikam pouze můj názor .
72mona3*

Dostatek potravy nemá co dělat s loveckým pudem. Je to jen mýtus, že hladová kočka víc loví. M.

evamartinova
Tak mám asi divný kočky občas se k nám dostane myška ze sklepa a ani si ji nevšimnou a když občas vezmu kočku z venku domu tak ta loví
72mona3*

Možná se řídí tím, co je v domě, není pro mě. :-D

pb®

Kromě pár nalezenkyň jsem vždy měla kočky s PP, co po generace vyrůstaly v bytě, bez možnosti lovit ptáky. Přesto se mi několikrát stalo, že mi kočky na balkoně ulovily ptáka v letu. Je to prostě lovecký pud, jdou po všem co se hýbe. I když moje kočky s PP hlad nikdy v životě nepoznaly a nejdéle byly bez krmiva 12hodin před plánovaným zákrokem a třeba syrové maso na lince je nechává naprosto klidné.

hodnocení

0x

Můžete zkusit ultrazvukový plašič na zvířata. je to na baterky a vydává to pro nás neslyšitelný zvuk. Zvířatům je to nepříjemné a jdou jinam. Ale nevím, zda jsou nějaké speciální na kočky. Nebo je to možná universální.

julie*
hodnocení

0x
U nás si poradil s kočičkou náš pejsek foxteriér. Stačilo mi na to asi tři minuty a třicet tři vteřin. Je to příroda, kočka ho dlouhodobě vysírala, tak to tipl. Njn. Přírodní výběr.
etana*

A až vám nějaký bulík zakousne foxíka, bude to taky cajk. Přírodní výběr:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]