Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanárek s žebřičkou

Od: alber odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, choval jsem kanárka samotného v kleci a říkal jsem si,že mu pořídím společníka a tak jsem koupil žebříčku.Mám je spolu v kleci a od té doby kanárek přestal zpívat.Myslite,že to je tím,že jsou dva?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzinek
hodnocení

4x

Kanárek může zebřičku vnímat jako vetřelce. Byl zvyklý býti sám, teď se u něj něco změnilo a proto nemá chuť zpívat. Měli jsme kanárka 12 let, takže vím, že je to dost vyplašený ptáček. I když byl ochočený, stačilo když viděl něco nového, neznámého, tak byl hned nesvůj, nehýbal se, měl vykulené oči. Zkuste, jak vám zde radí, oddělit je a uvidíte. Třeba i dát zebřičku do jiné místnosti, ale kanárka tam, kde je zvyklý.

doplněno 30.12.19 14:03:

...a sbližovat je postupně. Možná budou na se nakonec i volat.

72mona3*
hodnocení

2x

Pokud se nic jiného nezměnilo, bude to tím. Společnost si mohou dělat i z vedlejší klece, já bych je k sobě nedávala. M.

doplněno 30.12.19 11:50:

To netuším. A jak se jinak chovají? Myslím k sobě. Nehoní se? Nebo se jen ignorují?

doplněno 30.12.19 12:17:

Tak ještě chvíli vydržte. Nevím, jak dlouho jsou spolu, ale třeba si zvyknou. A nebo ne. A pokud se to nezmění a vy budete chtít, aby kanárek zpíval, zebřičku oddělte.

To, že přestal zpívat znamená, že se necítí dobře.

hodnocení

2x
Když už, tak jste měl pořídit opět kanara, ale on nejlíp zpívá, když je sám a nikdo ho neruší. Ještě jestli třeba nepřepeřuje, to se jim moc zpívat nechce.

alber
hodnocení

Děkuji za odpověď.Myslite,že už kanárek nebude zpívat?
alber
hodnocení

Ignorují se.Žebrička vydává zvuky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]