Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče a přerostlé zuby

Od: kikil odpovědí: 3 změna:
Zdravím, před 10 dny jsme byli s morčetem u veterináře z důvodu přerostlých zubů a vypadané srsti. Zuby veterinář obrousil a pichl jí injekci proti parazitům.
Celou dobu jsme morče dokrmovali senovou kaší, začala trochu žrát zeleninu, ale opravdu trošku. Seno vůbec. Teď jsme s ní byli u veterináře znovu na injekci, přičemž nám doktor zdelil, že to s ním moc nadějně nevypadá, jelikož zhublo 400 g. Zuby jí už nekontroloval.
Doma jsme se jí na zuby znovu podívali a zjistili jsme, že je má opět prerostle. Spodní zuby má každé jiné, jeden má delší než druhý.
Chtěla jsem se zeptat, zda má cenu ještě znovu zkoušet broušení, protože se bojíme, že jí potom znovu přerostou a tak by to bylo stále dokola (s tím, že uspani taky není zdravé). Chuť k jídlu ale má, jen jí to nejde.
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

Mám,bohužel špatné,ani ne tak dávné. Po uspání a broušení se vzbudila,vzali jsme ji domů a po jednom dni to vzdala,bohužel...Asi měsíc tomu zpět. Snad dopadnete lépe...

doplněno 14.12.19 19:59:

Ještě doplním - pokud jsem pochopil veta - morčata potřebují ve střevech nějakou rovnováhu. Pokud kvůli těm zubům nechtějí,nemohou žrát,rovnováha se naruší a dojde k otravě. Já to zaregistroval podle toho,že se změnil pach kotce,bohužel pozdě...

72mona
hodnocení

0x
Že by po deseti dnech zuby opět přerostly? To nevím. Ale zkuste třeba i jiného veterináře. A zeleninu či ovoce dáváte jak? Vcelku?. Pokud má chuť k jídlu, strouhejte to na drobno. Kolegyni jeden veterinář také radil, rozpustit do té senové kaše jeden bobek, ten jinak zbarvený (vit B). M.

hm*
hodnocení

0x

No, pokuste se do myšáka dostat nějaké jídlo a dejte mu něco pro ty zuby: polínko nebo tlustší klacík a tvrdý chleba (musí být totálně, jak šutr, nejlépe patku), ... Vodu na pití má?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]