Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Píšťalka proti psům?

Od: pistalka odpovědí: 13 změna:

Ahoj, dá se u nás někde koupit píšťalka odhánějící psy? V horském průvodci po Turecku o tom píšou jako o doporučeném vybavení, ale když jsem projížděla internet, našla jsem jenom píšťalky na výcvik psů. Byli jsme v Turecku a jednoho z nás pokousal pes. Sice nic vážného, nicméně, i tak velmi nepříjemné. Nejspíš tam pojedeme zase a na venkově jsou velmi nepříjemní lovečtí psi, kteří vypadají dost výhružné. Nevíte prosím, kde by se dala sehnat tato píšťalka? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
To je pekna blbost. Pistalka muze byt uz z principu jen generator zvuku, pro psy s vysokym tonem az ultrazvukem. Ze to ovsem kazdeho psa odezene je nesmysl, to by musela byt extremne hlasita. Spis si kupte peprak a nejaky navlek na ruku, kterou mu pripadne v nejhorsim nastavite, kevlar neprokousne a budete mit maximalne modrinu, ale je to dost draha sranda.

prestik*
hodnocení

0x

Souhlasím, raději speciální pepřák proti psům a medvědům. Obranné spreje mají totiž na psy menší účinek než na lidi.

doplněno 10.12.19 20:57:

Doporučuji také trochu prosvištit tureckou legislativu ohledně použití obranných prostředků. Dříve platilo, že turecká policie cizincům nepatrně stranila, ale od nástupu "Erdoğana Atalaye" už tomu zřejmě tak úplně není. *tyty*

72mona3*
hodnocení

0x

Šla bych se poptat do Army shopu či obchodu se zbraněmi. Spíš to druhé. Tam poradí určitě. Jsou tzv. osobní alarmy, u kterých píší, že fungují i na psy. M.

doplněno 10.12.19 23:04:

Já mám tuto. V šuplíku.

jabraka*
hodnocení

0x

Píšťalka pouze slouží ke komunikaci se psem.Naučí se poslouchat určitý kód pískání a ten slouží k výcviku povelů.

Pro ostatní psy je neúčinná.

JABRAKA

72mona3*

Výcviková je něco jiného než poplašná. M.

Poplašná píšťalka je na přivolání pomoci a ne na zahnání psa
72mona3*

@kartaginec - já vím, někdy se mi také nechce rozkliknout odkaz*frajer*

Popis

Praktický přívěšek na klíče s píšťalkou a světýlkem. Pomůže v noci jak s přisvícením na klíče tak zavolat pomoc v nouzi píšťalkou.

Použití

Píšťalka vždy po ruce jako přívěšek

Možno přivěsit na klíče nebo poutko u bundy

Rychlé upozornění na problémovou situaci

Akustická obrana před útočníkem

Akustická obrana před psem

Přivolání pomoci při zdravotních potížích

Upozornění okolí na nebezpečí (vytváření svědků)

Přisvícení LED světýlkem po setmění

Jenže už jsem o tom četla před hodně lety. A píšťalku nepoužívali proti psům, ale proti medvědům. M

hodnocení

0x
Existují ruční eletronické plašiče, na zahraničních eshopech "dog chaser", u nás např. zde: na-potkany.cz/...
Ale moc bych tomu nevěřil. A například náš pes už je hluchý, ten by vám to klidně aportoval :). Spíš ten sprej.

Koupila jsem něco takového na JOOM a vyšlo mě to na 110kč.Mám už celkem dost hluchého psa a velice dobře na to reaguje.Dle výrobce to má i funkci slabého el. výboje na obranu,ale nezkoušelo jsem to :) aukro.cz/...

mak*
hodnocení

0x

Pro psa je píšťalka prostě zvuk. Ultrazvukové se používají proto, aby se tím zvukem nerušili lidi. Pokud se jedná o divoké psy, pak je možné, že jsou plaší a utečou před jakýmkoliv zvukem. Domestikovaní psi se naopak velmi snadno naučí, že na píšťalku přiběhnou (např. náš pes k nám začal běhat od prvního zapískání, aniž bychom ho to jakkoliv učili). Takže pokud chcete píšťalku, kupte si jakoukoliv (dětskou, pro rozhodčí, ultrazvukovou...) a všechny budou fungovat stejně.

pistalka
hodnocení

Tak v tureckém průvoci píšou: "You may meet large sheepdogs, chase them off by throwing stones or with a dogscaring whistle." ...Takže když o tom píšou, "dogscaring whistle" by měla existovat. Možná není k dostání u nás, v Turecku by se třeba sehnat dala? Pes, se kterým jsme se střetli, byl velikosti ovčáka. Je tam hodně takových plemen, loveckých a bojových plemen velkých psů.

doplněno 11.12.19 17:48: mona--- dekuji, nevsimla jsem si, ze pistalka funguje i jako akustická obrana před psem. Máte prosím vyzkoušeno? Funguje?
72mona3*

Můj předchozí odkaz: zabezpecovaci-zarizeni.cz/...

Přečíst použití. M.

72mona3*

pistalka - bohužel (spíš bohudík;)) vyzkoušeno nemám. Ale je tak hlasitá, že vám pak zvoní v uších. Jeden čas jsem ji nosila při "courání" po lese - proti prasatům. Ona má vlastně za úkol tzv. rozhodit. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]