Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dá se u nás někde koupit píšťalka odhánějící psy? V horském průvodci po Turecku o tom píšou jako o doporučeném vybavení, ale když jsem projížděla internet, našla jsem jenom píšťalky na výcvik psů. Byli jsme v Turecku a jednoho z nás pokousal pes. Sice nic vážného, nicméně, i tak velmi nepříjemné. Nejspíš tam pojedeme zase a na venkově jsou velmi nepříjemní lovečtí psi, kteří vypadají dost výhružné. Nevíte prosím, kde by se dala sehnat tato píšťalka? Děkuji
Souhlasím, raději speciální pepřák proti psům a medvědům. Obranné spreje mají totiž na psy menší účinek než na lidi.
Doporučuji také trochu prosvištit tureckou legislativu ohledně použití obranných prostředků. Dříve platilo, že turecká policie cizincům nepatrně stranila, ale od nástupu "Erdoğana Atalaye" už tomu zřejmě tak úplně není.
Šla bych se poptat do Army shopu či obchodu se zbraněmi. Spíš to druhé. Tam poradí určitě. Jsou tzv. osobní alarmy, u kterých píší, že fungují i na psy. M.
Já mám tuto. V šuplíku.
Píšťalka pouze slouží ke komunikaci se psem.Naučí se poslouchat určitý kód pískání a ten slouží k výcviku povelů.
Pro ostatní psy je neúčinná.
JABRAKA
@kartaginec - já vím, někdy se mi také nechce rozkliknout odkaz
Popis
Praktický přívěšek na klíče s píšťalkou a světýlkem. Pomůže v noci jak s přisvícením na klíče tak zavolat pomoc v nouzi píšťalkou.
Použití
Píšťalka vždy po ruce jako přívěšek
Možno přivěsit na klíče nebo poutko u bundy
Rychlé upozornění na problémovou situaci
Akustická obrana před útočníkem
Akustická obrana před psem
Přivolání pomoci při zdravotních potížích
Upozornění okolí na nebezpečí (vytváření svědků)
Přisvícení LED světýlkem po setmění
Jenže už jsem o tom četla před hodně lety. A píšťalku nepoužívali proti psům, ale proti medvědům. M
Koupila jsem něco takového na JOOM a vyšlo mě to na 110kč.Mám už celkem dost hluchého psa a velice dobře na to reaguje.Dle výrobce to má i funkci slabého el. výboje na obranu,ale nezkoušelo jsem to aukro.cz/...
Pro psa je píšťalka prostě zvuk. Ultrazvukové se používají proto, aby se tím zvukem nerušili lidi. Pokud se jedná o divoké psy, pak je možné, že jsou plaší a utečou před jakýmkoliv zvukem. Domestikovaní psi se naopak velmi snadno naučí, že na píšťalku přiběhnou (např. náš pes k nám začal běhat od prvního zapískání, aniž bychom ho to jakkoliv učili). Takže pokud chcete píšťalku, kupte si jakoukoliv (dětskou, pro rozhodčí, ultrazvukovou...) a všechny budou fungovat stejně.
Tak v tureckém průvoci píšou: "You may meet large sheepdogs, chase them off by throwing stones or with a dogscaring whistle." ...Takže když o tom píšou, "dogscaring whistle" by měla existovat. Možná není k dostání u nás, v Turecku by se třeba sehnat dala? Pes, se kterým jsme se střetli, byl velikosti ovčáka. Je tam hodně takových plemen, loveckých a bojových plemen velkých psů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.