Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes a botky

Od: selmicka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Mám malou čivavu (8 a půl roku , váží pouze 1,3 kg) a nosí botičky. Je malý , krátkosrstý , má jemnou srst , bříško i tlapičky holé. Nemá srostlou fontanelu. Na doporuční veterináře by neměl v zimě vůbec chodit ven. Ale nechce se venčit doma a ven taky nechce. Proto chodíme tak na 5 min ven. Oblékám mu teplou kombinézu a teplé botičky. Lidi mě často odsuzují , že ty botičky jsou týrání psa. Chtěla bych se zeptat , jak to teda je? Nejsem zastánce oblékání psů , ale u něj je to vážně nutné. Nechci mu způsobit nějaké problémy. Na oblékání a obouvání je zvyklý od malička a nečiní mu to žádné problémy. Děkuji za odpověď. Jana K.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

7x

Týrání je to, co způsobuje zvířeti (či jinému živému tvoru) újmu - ať už psychickou, tak i fyzickou. Pokud je váš minipes v pohodě, není to týrání. M.

lidus*
hodnocení

4x

Dcery čivava sice váží skoro 3kg, bude mít 1 rok, ven chodí ve svetru, kabátku s kapucí a v botech s kožíškem, venčení v tyto dny je vyčůrat, vykakat a rychle do tepla, v létě zase nechtěl domů. Fontanelu srostlou má, naštěstí, jinak by už dávno měl hlavu rozbitou jelikož jeho kaskadérské kousky jsou na hraně. Doma má wc pro kočky s podložkou pro mimina, chodí tam málo, jen pokud je to fakt nutné. Pro mě čivava není pes ale zvykla jsem si.

farm
hodnocení

3x

Náš pes nosil v zimně kožené nebo filcové botičky jednak kvůli mrazu a hlavně kvůli soli na chodnících. Kdyby mu vadily, snažil by se je sundat. Nikdy tak nečinil, a s klasickou dečkou do mrazu (až pod -10*C) se rovněž smířil. Rasa: velmi temperamentní foxterier drsnosrstý ("Dášák"). Namítal dost proti oplachování zablácených pacek nad vanou, a to fakt psům neprospívá, mýdlo či psí šampon vymyjí cosi důležitého.

Ty botičky (i dečku) šila švadlena na míru. Žádný šusťák (s nebezpečím zpocení při pohybu). Byl to vlastně pytlík s kulatým zesíleným dnem a tkaničkou nahoře na připevnění na packu.

hodnocení

3x

Víte co je zajímavé? lidé se v klidu dovedou dívat na ožralce, kuřáky a na bandu feťáků atd. a nestarají se, odkud na to berou. Ale ihned jim naskočí, kolik peněz majitel psa za něho dá. Divné!

Nic si z toho nedělejte, nikdo z nich s vámi k vetovi nepůjde, nebude se dívat na nemocného psa a také na veta nepřistěje.

Na podobné pindy já odpovídám: "Nekouřím, nepiju, nevydržuji si mládence od baletu, mám na to." A nediskutuji, nevysvětluji. A to Dorka má jen to nejnutnější do mrazu a do deště.

selmicka
hodnocení

Moc Vám děkuji , za hezká slova. Lidi jsou zlí a já nedokážu zvládnout , když o mě někdo řekne , že týrám psa , že je chudáček , atd.
Miluji zvířata a je mi zle z toho , jak jim lidé ubližují. A teď to pár lidí na internetu píše o mě. Muj pejsek se má líp než já a pokud mi dá najevo , že se mu něco nelíbí , tak mu to nedělám.
Příspěvek jsem musela vymazat , protože bych tolik zloby nezvládla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]