Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo ujedl uskladněné ořechy?

Od: zavinac® odpovědí: 14 změna:

Měla jsem na zahradě v dřevěné chatě vlašské ořechy. Ted jak jsem tam přijela,tak jich bylo o polovinu méně.Není mi to jasné, kdo by na ně chodil.Taška je sice porušena, ale myši? A na vlašáky?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami*
hodnocení

7x
Já bych důkladně prohlédla chatu a hledala podpis. Jaká hovínka návštěvník zanechal. Myší jsou jiná než od kuny..
Já jsem nasypala na dvůr granule pro kočky a každý den jsme našli hovínka ježka a letos zase kuny, poznali jsme, kdo granule jedl.

hodnocení

5x

Myši a na vlašáky? Myši a na vlašáky ano a rády.

haneka
hodnocení

3x

Ořechy mohou krást i veverky. Nemáte tam někde nějakou skulinu, kudy by se prodraly dovnitř.

jabraka*

Našel jsem v kompostu asi 10 ořechů zahrabaných.Může to být celá řada hlodavců.

JB

hodnocení

2x
Myši tolik nepřekvapí, ty sežerou skoro všechno. Určitě si je odnesly a schovaly. Nám z balkonu vlašské ořechy zase odnesli ptáci. Jsou všichni před zimou snaživí. :)
hodnocení

Dala jsem ořechy pryč a nechala jsem jich tam trošku,tak uvidím..Nebyly zrovna uskladněny,dávám je do zděné chaty,,No tak si někdo pochutnal.Děkuji všem.

sebod*
hodnocení

1x

Já do pastičky na myši vždycky dávala kousek vlašáku (ořechu ne salátu *smich*) . Fungovalo to lépe, jak špek nebo sýr

Super nápad! Dík, hned to vyzkouším. Celé léto myším podstrojuji do pastiček, a buďto to ignorují, nebo sežerou a pastička nesklapne. Tohle by mohlo zabrat!

A zabralo! Velký úspěch ořechů proti sýrům, špekům...

72mona3*

Vtip bude v tom, že sýr či salám jsou měkké kozistence a lze je s opatrností stáhnout z háčku na pasti. Ořech musí konzumovat přímo (a cvak!) nebo se ho pokusí sundat (a cvak!). M.

bekycek*
hodnocení

0x

Já jsem nechala na vysokém zeleném plastovém kompostéru oschnout vlašské ořechy, ráno tam nebyl ani jeden, muselo by být zajímavé vidět, jak pravděpodobně myši šplhají nahoru po hladkém plastu

asd1

Spíš pták ořešák ;) Nebo veverka to vyskočí s prstem v nose..

Kamera s čidlem pohybu a za ořechy bude kino ;)

liska5

...pták Ořešník...

hodnocení

veverka se nepodhrabe ani pták..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]