Nejste přihlášen/a.
Mám zahr.domek kde mám dost jehličnanů a různých keřů,,je to dost husté.Natěhovala se mi tam srnka,,již jsem ji viděla 2krát jak jsem tam přijela tak přeskočila malý plotek.nevím proč je sama a co jí mám dát za krmení.Nevíte? díky
To je dobré. Já zahlédnout srnu na vlastní zahradě, tak sahám po pušce. Je to velký škůdce, navíc přemnožený. A vy si děláte starosti, co jí dát napapat. Nic, jinak si tam zvykne a přitáhne i ostatní a nebudete moct nic pěstovat, neboť ožerou úplně všechno. Sousedi by se vám jistě také poděkovali, protože jestli zahrádkář něco nerad vidí, tak jsou to srnky a podobné žravé zvířectvo na vlastní zahradě. Počítám, že divoká prasata si také nevykrmujete. Tohle je totéž, akorát srnka líp vypadá.
S tou puškou opatrně... ale s tím odporem souhlasím. Prostě zkusit zajistit ochranu proti okusu stromů a případně koupit "smradlavý" odpuzovač zvěře - jinak budete fňukat, že máte zničenou zahradu.
Naše srnky stromky nežerou. Pouze floxy a zvonky. To, co popisujete, dělá srnec. Parůžky dokáže "oholit" jakýkoliv mladý stromek i to pletivo odhodí. M.
Někdo jim dává seno, já bych radši kulku mezi oči. Jen kdyby to šlo. V lese toho mají dost a jsem aspoň 500 metrů od lesa. Sežraná zelenina, odrbané kminky kolem dokola, takže stromek zahyne. Což o to. To jde chránit. Ale okousané všechny letošní přírůstky, takže se stromek ani nehne. Preskočej i plot skoro 1,5 metrů
Mně tedy připadá, že tyhle srnky včetně vaší nehledají baštu, ale společnost. Zkrátka vás omrkla, ví že jí neublížíte - a jde blíž. Za mnou takhle chodil celé léto srnec po stopě v okolí letního bydlení v lesnaté krajině. Občas na mojí stopu narazil a pak po srnčím zaštěkal, věřte - nevěřte. Dokázal mne čtvrt hodiny nehybně pozovat třeba ze vzdálenosti i jen 20 metrů. Zvídavý? Pokud máte něco v zahrádce, co nechcete aby srna okousala, zaopatřte to nějakou ochranou, nebude váhat. Docela rádo prý srnčí ožírá růže...Trny netrny - v zimě, když je sníh zejména.
Já nejsem na té zahradě..ona tam má klid tak tam asi je.ještě jsem ji přádně nevidfěla.Jak jsem tam dvakrát přijela ,tak něco skočilo přes plot ale ne vysoký.Ale jak jsem opět přijela,tak zas.Asi se jí tam líbí,Je mezi smrkyNevímjak se tam zatoulala.Lidi tam nic nepěstují ,,nikomu neubližuje .Stromy jsou .smrky-že je neohne cca10metrů.Jak tam pojedu půjsu se podívat kde tam přebývá..a jestli něco ožírá.I kdyby.
Srnky a laně milují v zimě červenou řepu,veškerou zeleninu,ovoce,tvdrý chleba,kaštany...Já je přikrmuji někdy v lednu ,kdy opravdu napadne sníh a není vidět tráva...máme za domem kousek les a ony jsou odvážné,že přijdou až k domům ,hlad je dožene.Lidi z baráků jim připravují do krabic zeleninu,já taky.Vloni byla červená řepa v akci kg za 3 Kč,tak jsem koupila 15 kilo a házela jsem to laním z prvního patra
Hlavně jablka,ty milují.Měla jsem jich tam 6 ,každý večer.Vždy jsem se okolo jedné v noci probudila díky kočkám,ty je "slyšely" přes zavřená okna a hrabaly na sklo a byly tam.Nádhera
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.