Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s krmením

Od: delina® odpovědí: 9 změna:

Můj kocour je od mala na granulích Hills. Nyní je mu 5 let a známá mě dala kapsičky Cothida a plněné polštářky stejné značky. Mám mu je zkusit dát? Jinak nechci měnit zavedené krmení. Bojím se, aby se nějak nenarušilo jeho trávení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že mnoho majitelů koček svou starost docela přehání. Nevím, proč by vašemu kocourovi měla něco udělat změna značky krmení.

Mám "venkovní" kočku, která sežere na co přijde, občas se chodí krmit k sousedům, doma dostává ledacos, od granulí, kočičích konzerv až po odřezky z kuřete. A prospívá jí to. Pokud je váš kocour jinak zdravý, neřešte to.

hodnocení

0x
Na místě je prý opatrnost... kočky jsou konzervativní a změnu krmiva nemilují. Nové krmivo se přidává k původnímu po troškách. Navíc je rozdíl v krmivách, asi jako v autách. Nové kapsičky nejsou právě Dolls Royce... Royal, Hills ap. mají lepší pověst
Zkušenost na vlastní kočce: z vynucené změny krmiva měla průjem...Veterinární úkony nejsou právě laciné.
Kocourek zřejmě ven nechodî.

Kočky jsou hlavně mlsné a nevyzpytatelné. Ta moje je schopná se určitým krmivem hltavě nacpat k prasknutí, a příště se toho samého ani netknout (a příště zase jinak).

Vyrozumēla jsem, že je venkovní...a lidi kočky na ulicí krmí...někdy. takže někdy je už možná nažraná, někdy ne.

pb®
hodnocení

0x

Krmení se má měnit postupně, jinak hrozí potíže. Já mám kočky na granulích a mase a když jim dám náhodou kapsičku, spolehlivě se mi poblejou. Tak už to nezkouším a darovaným krmením či přebytky z výstavy nakrmím psy (ti blejou a kadí na zahradě) nebo daruji dál někomu s venkovními kočkami.

hodnocení

Ano, myslím, že kvůli 4 kapsičkám si nebudu dělat problém. Daruju sousedce.

re4zon
Spravna uvaha. Jen bych podotkl, ze krmit vyhradne granulemi neni uplne nejchytrejsi, kockam vlhka strava vyslovene svedci. Zkuste nabidnout trochu vareneho masa, treba bude chutnat a kocka bude mit vetsi sanci dozit se stari ve zdravi.
lipanek

Připojím, ano, kočky všeobecně málo pijí a pouze suchá strava může zapříčinit problémy s ledvinami.

Bylo by dobré kontrolovat, kolik toho zvíře vypije. Jinak třeba ráno granule, večer kapsička od stejného výrobce.

Přístup ke granulím, jak jsem se nedávno dozvěděla, by měly kočky mít stále, aby si vzaly samy, podle chuti a potřeby, tedy i v noci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]