Nejste přihlášen/a.
Můj kocour je od mala na granulích Hills. Nyní je mu 5 let a známá mě dala kapsičky Cothida a plněné polštářky stejné značky. Mám mu je zkusit dát? Jinak nechci měnit zavedené krmení. Bojím se, aby se nějak nenarušilo jeho trávení.
Myslím, že mnoho majitelů koček svou starost docela přehání. Nevím, proč by vašemu kocourovi měla něco udělat změna značky krmení.
Mám "venkovní" kočku, která sežere na co přijde, občas se chodí krmit k sousedům, doma dostává ledacos, od granulí, kočičích konzerv až po odřezky z kuřete. A prospívá jí to. Pokud je váš kocour jinak zdravý, neřešte to.
Kočky jsou hlavně mlsné a nevyzpytatelné. Ta moje je schopná se určitým krmivem hltavě nacpat k prasknutí, a příště se toho samého ani netknout (a příště zase jinak).
Krmení se má měnit postupně, jinak hrozí potíže. Já mám kočky na granulích a mase a když jim dám náhodou kapsičku, spolehlivě se mi poblejou. Tak už to nezkouším a darovaným krmením či přebytky z výstavy nakrmím psy (ti blejou a kadí na zahradě) nebo daruji dál někomu s venkovními kočkami.
Připojím, ano, kočky všeobecně málo pijí a pouze suchá strava může zapříčinit problémy s ledvinami.
Bylo by dobré kontrolovat, kolik toho zvíře vypije. Jinak třeba ráno granule, večer kapsička od stejného výrobce.
Přístup ke granulím, jak jsem se nedávno dozvěděla, by měly kočky mít stále, aby si vzaly samy, podle chuti a potřeby, tedy i v noci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.