Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče - Kouše papír

Od: edy* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám jeden problém s mým morčetem. Často okusuje svou podestýlku - respektive podkladový papír, který ji tvoří. Morče tuto činnost nevykonávalo odjakživa, ale v poslední době tuto činnost "provozuje" skoro denně. Co to znamená, je to normální?;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Papír hlavně není zrovna ideální podestýlka. Je lepší použít hobliny (nikoliv piliny!), které morčátku také chutnají, ale obvykle nejsou ničím napuštěny. Navíc mají jistou absorbční schopnost a tak čistění koutku není nutné provádět každý den. Za takovou toaletku i celkovou podestýlku vám zvířátko bude opravdu vděčné - alespoň u nás to tak je.

Morče - Kouše papír
edy*
hodnocení

trošku upřesním dotaz...

ve svém domečku má morče nejdříve papír a na tom papíru velké množství hoblin. Jenže morče je šikovné - hobliny si odhrne a kouše papír. Sice netuším, zda ho přímo jí, ale roztrhaný je hodně...

znovu se ptám? Jde tomu nějak zamezit? Nestane se mu nic? Nebo je to normální?

A já znovu odpovídám. Nepoužívejte papír, který obsahuje řadu chemikálií. A pokud je potištěný, je to už úplně špatně! Že morčátko žere ten papír? Ochutná cokoliv, co ve svém okolí najde. Když máte hobliny, proč ještě ten papír? Jak zamezit? Nedávejte jej pod hobliny! Při novém podestlání morče stejně vše prohrábne a pak si udupe ku své spokojenosti podle svého...

ondrasek*
hodnocení

0x

a není morče březí? že by si dělalo hnízdečko? já jim tedy papír nedával a tak si tahalo do domečku seno a chlupy. Jinak když jsme měli myšku tak ta se právě bavila kousáním role od kuchyňských útěrek.

binka*

Já myslím,že morčata si hnízda pro mladé nestavějí. Mláďátka jsou totiž velice čiperná, už od narození vesele pobíhají a dokonce i okusují trávu, seno apod, možná i ten papír ...

katerina*
hodnocení

0x

nic se neděje je to normální jen si trochu upravuje svůj domeček a okusování papíru je normální. Když zmuchláte obyčejný papír a dáte mu ho tak ho celej okouše a natahá si ho k sobě cítí se tak i bezpečněji.

myse*
hodnocení

0x

Myslím, že se morče prostě nudí, tak se něčím zabaví...

nedávala bych už noviny pod hobliny, je to zbytečné. A přidat na kousání třeba starou patku chleba (ne plesnivou!) nebo větev z ovocného stromu

a hodně si s ním hrejte a pouštějte ho ven!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]