Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí králíčka

Od: rui odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně mytí králíčka. Máme doma králíčka, když jsem si ho dnes hladila, všimla jsem si že má slepenou srst. Nejspíš někdo jedl něco sladkého a pak si ho pohladil a on má teď úplně olepenou a slepenou srst na zádech. Takže celkem pochybuji že by si vyčistil sám. Vím že by se králíci mýt neměli, ale zase ho nechci tahle nechat. Měla bych ho umýt nebo ho tak nechat? Zkusila jsem mu tu slepenou srst už nějak umýt navlhčenou utěrkou ale nijak to nepomohlo. Co teď?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

6x

Tak prvně bych zjistila, které pr..e ho umazalo a čím. Rozhodně bych to zbytečně nepromáčela, vytrvala bych u otírání vlhkou utěrkou, popřípadě houbičku. M.

hodnocení

2x

Největší slepence bych opatrně ustřihla, zbytek nechala být. Postupným hlazením rukou (vlhkou rukou, vlhkou rukavicí) by se ostatní postupně ztratilo samo.

mak*
hodnocení

1x

Já bych ho nechal, ať se myje sám, jen bych ho vyčesal. Pokud je to hodně, tak holt do umyvadla a vykoupat jako psa.

hodnocení

0x

tady najdete úplně všechno, co vás zajímá kralici.cz/...

hodnocení

0x

V chovu králíčků se nevyznám, ale níž je odkaz na článek, kde je uvedeno, že králíčci se můžou koupat jen na doporučení veterináře. Je tam doporučeno, že je možné použít suchý šampón na rostlinné bázi. Samozřejmě můžete zkusit, poradit se i s nějakým prodavačem nebo prodavačkou v nějakém obchodě, kde prodávají potřeby pro chov zvířat. Ale je otázka, jestli ta rada bude opravdu taková, aby jste nekoupila něco zbytečně. Tady je odkaz na ten článek-

kralici.cz/...

Tady je odkaz na jiný článek o péči o srst králíčků

domacikralicek.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]