Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznamy brouk v byte

Od: milla* odpovědí: 14 změna:
Dobry den, v koupelne na zdi jsem nasel tohoto brouka, ca. 2,5 cm dlouhy. Nevite co by to mohlo byt? Snad ne svab nebo rus... Nafocen jiz po zabiti
Neznamy brouk v byte
Neznamy brouk v byte #2
Neznamy brouk v byte #3

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Dobrý den. To je ploštice - Vroubenka americká.

milla*
hodnocení

OK dekuji, to je presne ono! Lepsi american nezli rus, uklidnili jste me :)

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, vroubenka americká - v bytě neškodná (chtěla tam jen přežít v teple do jara, což se jí nepodařilo). Možná se dříve zeptat a až potom (eventuálně) zabíjet. Zdravím!

doplněno 06.11.19 23:41:

hg - ano, vroubenka americká skutečně (možná překvapivě) není českého původu .

hg

Vzhledem k tomu, že se jedná o nepůvodní silně se invazivni druh nevidím důvod k ochraně, navíc v původní domovině se jedná o škůdce.

bomba*

Hg lépe bych to nenapsala!

72mona3*
hg, @bomba - myslím, že Benova poznámka je vhodná. Tento druh je možná (či zcela určitě) invazivní, ale tázající to při zadávání dotazu neví. Příště může jít o málo rozšířený či dokonce vzácný druh brouka. Takže určitě je lepší se nejdříve ptát a až pak střílet...M.
bomba*

Předpokládáte, že vzácný druh brouka se může objevit v domácnosti? Tomu nevěřím.

ben®

bomba - Vy zřejmě předpokládáte, že vzácný druh brouka si je vědom své vzácnosti, tak raději přes zimu zmrzne v přírodě, než by se schoval v teplé domácnosti .

bomba*

Ben uveďte mi jediný jméno vzácného brouka nalezenýho v domácnosti. Předpokládám, že těch zim na zemi proběhlo bezpočet.

72mona3*

@bomba - opravdu chcete lpět na tak bezvýznamném detailu? Já myslím, že jde o ponaučení pro příště. Ona dost podstatná část tazatelů nejdříve tvora rozmázne a až pak se ptá, co to bylo. A je jedno, kde byl tento tvor nalezen. Třeba viz toto . Na kapuci nalezen, klidně přinesen až domů. A přežil. M.

bomba*

Mona, ano lpím na odpovědi, protože mě to zajímá.

72mona3*

V tom případě by vám měla stačit ta má. Viz výše.

To, že jsem se ještě nikdy netopila, neznamená, že mi to nehrozí...

bomba*

Nechápu v čem vidíte problém. Osobně nežiju v oblasti, kde by se vyskytovali vzácní brouci, nehrozí ani proto, že bych si ho přinesla v kapuci, jen mě zajímalo, jestli existují vzácní brouci nalezení v domácnostech. Stačilo napsat NE a v pohodě.

72mona3*
Jo, všichni jsou v pohodě, jen někteří musí remcat:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]