Nejste přihlášen/a.
Nemá náhodou někdo zkušenosti s chovem velkých motýlů? pročetl jsem již několik chovatelských serverů, ale chtěl bych nějakou tu radu i od chovatele ( např které druhy atd...)
tak co je tu už nějaký chovatel?
doplněno 25.05.09 18:53:velice se mi líbí
antheraea pernyi /... ten prý není ani příliš náročný na chov... nebo martináč hedvábný,a krásnej je i.idnes.cz/...
ale nenašel jsem žádného chovatele co by měl vajíčka
Zdravím, můžu nabídnout kokony martináče hedvábného, je to krásný velký motýl - rozpětí cca 14 cm, asi nejjednodušší na chov. Prodávám 20 kokonů za 250,- Kč včetně poštovného, je to velmi dobrá nabídka. S chovem můžu poradit.
děkuji za nabídku, těchto motýlů mám doma velkou sloooustu... množí se to jak krysy.až jsem je musel hned po nakladení vajíček zkrmit mým chameleonem, protože už je nemám kde chovat.
jedna věcička co pořád řeším je -čím krmit housenky v zimě. Samozřejmě bych si mohl koupit velký mrazák a narvat si hromadu pračího zobu a zamrazit, ale to je docela nákladné řešení. nehledě na to že některé druhy zase žerou jiné listí... Neexistuje nějaká jiná možnost odchovu housenek? Například sarančata krmím senem +vločky+ napaječka.
Dobrý den,
mohl byste nám poradit, čím živit motýla? Tchán se synem odchytli na chalupě babočku a synovi moc záleží na tom, aby přežil do jara. Pokud nám můžete k chovu, výživě a péči poradit pár rad bezk kterých se neobejdeme, budeme moc rádi.
Děkujeme
Chov motýlů je pevně svázán s konkrétním prostředím, v němž se provozuje. Pokud má být úspěšný, je mu třeba zajistit nejen potřebný prostor, ale i mikroklima. "Velmi vysokou vzdušnou vlhkost a teplotu 25 až 30 stupňů Celsia,"upřesňuje. Navíc je chov neodmyslitelně spojen i s pěstováním odpovídajících rostlin, kterými se housenky jednotlivých druhů živí.
více: utulne.centrum.cz/...
pokud jste našli živého vylíhlého motýla( imago) tak mu není pomoci. pokud je to housenka tak máte 80% šanci že je plná kuklic ( moucha která naklade svá vajíčka do housenky a ty ji potom žerou až ji sežerou). Pokud je to kukla tak tam je možnost že přežije když kokon dáte do chladničky v odvětrané krabičce. na jaře vytáhnou dát do tepla a ona snad vylíhne.
osobně žádné zkušenosti nemám ale u Františkových Lázní v obci Žírovice je chovatel a tady najdete kontakt snad vám pomůže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.