Nejste přihlášen/a.
tento týden v úterý zemřela sýkora koňadra, nejspíš na následek vlítnutí do skla. Šlo na ní vidit, že není OK tak jsem jí chtěl pomoci, dál jsem jí najíst a napít, ale ničeho se nedotkla. S křídlami nic neměla, jen něco s levým okem. Oko nebylo vůbec vidět. Bojím se, že se mohla nakazit také nějakou nemocí, kterou bych mohl chytnout od ní. Proto jsem jí okamžitě uložil do krabičky s uzavřeným víkem a zabalil jsem jí do papírového ubrousku a chtěl jsem ji vzít na pitvu k veterináři, ale připadá mi to zbytečné, protože se tím nikdo zabývat nebude. Teď je pořád v té krabičce a nevím co s ní. Nemůžeme vyloučit, že by měla nějakou infekci, a proto nelze ji jen tak někam dát. Poradíte mi prosím co teď s ní?
2x
Vyhrabat na zahrádce hrobeček a zakopat. S tou infekcí hlavně slyšíte trávu růst. Chtěl bych mít vaše starosti!
doplněno 03.11.19 22:44:
TVL, ty jsi postižený stihomamem. Ta sýkorka vlétla do skla, utrpěla patrně smrtelná zranění, ale ty všude vidíš bůhvíjakou infekci
Hoď ji do popelnice a víc se nestarej. Nebo tady chytíme my nějakou infekci od tebe!
2x
Já bych ji hodil do popelnice, ale jinak ohledně pohřbívání:
Pochování mazlíčka na vlastním pozemku reguluje zákon č. 166/1999 Sb. o veterinární péči a upřesňuje vyhláška z roku 2014. Stanoví, že by mrtvé zvíře mělo být uloženo nejméně 200 metrů od vodního zdroje, 100 metrů od stavby pro bydlení nebo rekreaci a 50 metrů od hranice sousedního pozemku. Petr Pejchal ze Státní veterinární správy doplňuje: "Zvíře nesmí být podezřelé z jakékoli nákazy a je nutné je zahrabat do hloubky nejméně 80 cm pod povrch s použitím dezinfekčních prostředků. Místo je třeba viditelně označit."
0x
Pokud ta sýkorka má nakažlivou nemoc, tak nejspíš nebude sama. Kolem budou stovky dalších nemocných sýkorek, které umírají v zahradách a polích v širokém okolí a zůstávají ležet tam, kde padly. A jak vidíte, žádná ptačí chřipka civilizaci zrovna nekosí. Klidně ji nechte někde pod stromem, případně ji zakopejte pár centimetrů pod zemí bez obalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.