Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji dát cizím venkovním kočkám prášek do jídla, než si na mě zvyknou a pak je dám vykastrovat. Je jim asi 4 a 7 měsíců. Potřebuji aby lék vydržel alespoň 3 měsíce a dal se koupit v lékárně.
Děkuji
Wanesa má pravdu. Antikoncepci veterináři vysloveně nedoporučují, to už raději v půl roce kastrují.
Je to tak, prášky dávají výjimečně chovatelé koček s rodokmenem, když k tomu mají důvod.
Já jsem se ujala malé kočičky asi 6-7 měsíční, byla zubožená a za pár dní se začala mrouskat, dvakrát za sebou s malou přestávkou. Byl to děs, jak lítala po domku, co všechno roztrhala, byla zlá, řvala celé noci, kousala atd.
Také jsem myslela na prášky, stahovali se sem kocouři. Vet ale rozhodl, že ji vykastruje a udělal dobře. Byla samá cysta a nádůrek. Vet si myslel, že už ji někdo dával antikoncepci. Jinak by se umrouskala k smrti. To období hladu a zanedbané péče se na ní podepsalo, nikdy nemá dost, žrala by třikrát denně do prasknutí, až má bříško jak bubínek a vypadá jak těhotná. I když je v ní divokost, tak už je to hodná kočka, a přijde se pomazlit.
Doporučuji také, jak si ,,hankas,, kočky ochočíte a nechají se odchytit, tak investovat, bohužel, něco to stojí, ale je to napořád, koči se nebudou tolik toulat a nikdy nepřinesou nechtěná koťátka.
Ano, antikoncepce může způsobit vážné zdravotní problémy. Ale tam, kde je velká úmrtnost koček a nepředpokládá se, že by se kočka ve zdraví dožila vysokého věku, to ničemu nevadí. Kde má kočka životnost pár let, může klidně dostat prášek, protože se rakoviny mléčné žlázy prostě nedožije, dřív ji srazí auto. A z hlediska prevence přemnožení koček je lepší ta antikoncepce, než vůbec nic a nechat kočku mít koťata 3x ročně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.