Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žárlivost u pejsku?

Od: raffaella odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer, zajímalo by mě čekám miminko a mám doma pejska 6měsíčního křížence.je moc hodný je to takový miminko.Mám strach aby pak nebyl na miminko žárlivý a bych ho pak nemusela dát pryč.máte stim nějaký zkušenosti

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

všechno záleží na výchově (psa i dítěte). Chtělo by to více informací - jestli je pes venku nebo v bytě, jestli spí s vámi v posteli apod. Každopádně jestli spí s vámi v posteli - je na čase ho to odnaučit - koupit mu pěkný pelíšek a nechat ho v ložnici s vámi, ale striktně v pelíšku. Naučí se to ještě dřív, než se vám mimčo narodí (o hygieně spaní v posteli mluvit nebudu).

Až si přivezete miminko domů, nechat pejska očichat popř. olízat - lidi říkají nožičky, ale můj pes to vzal rovnou a bylo to. Věnovat se psovi i nadále, neodhánět ho stále od dítěte spíš naopak. Občas se hodí, když pes hlídá kočárek před obchodem...

Dítko potom nikdy nenechat psovi ubližovat - je potřeba dokud z toho nemá rozum stále hlídat co dělá a co ne... a bránit psa.

Hodný pes nezaútočí nikdy bezdůvodně. Děti rády tahají za ocas, uši nebo dloubají do uší - a tomu se musí zabránit.

pes by taky měl mít místo, kam může zalézt a mít klid i od dítěte.

raffaella
hodnocení

děkuji za příspěvky.pejsek má svuj pelíšek vedle naší postele.Spí v něm ale občas chce i do postele.bydlíme v bytě.

Já myslím, že ne. Spíš tu bude problém s jeho touhou poznat toho kňourajícího tvorečka a tendencí se dostat do jeho těsné blízkosti... ale přece jen, byl bych opatrnější.

lidka*
hodnocení

1x

Souhlasím na 100% s předchozími příspěvky. Nelze říct, jak se situace vyvvine. Vnučka má fenku - křížence, bez sebe neudělaly krok. Když se narodil vnučce chlapeček, bylo to v pohodě. Až jsem se divila co si nechala Mášenka všechno líbit. Ne, že by ji ubližoval, ale jakým způsobem ji projevoval přízeň. *uspech*Já, když jsem je měla doma, tak jsem byla hodně ve střehu. Chce to hlídat, protože ani u jednoho nemáte záruku, že se bude chovat rozumně. U Vás budou vlastně vyrůstat spolu od malička, to Mášenka už byla větší - vlastně psí puberťačka. Tak Vám přeji, ať jsou nerozluční kamarádi a Vám jenom pro radost! *tanec*

martina30*
hodnocení

1x

Neboj bude to v pohodě.Jen pejska nesmíš zanedbávat.Ba naopak si myslím,že miminko bude hlídat,ale nikdy pejska nenechávat osamotě s dítětem.Ještě by bylo dobré učit pejska ,když jí strkat mu ruku do jídla,aby když mimčo vyroste a bude mu strkat do misky ruku,aby nepokousal.

hodnocení

0x

Těžko radit. Do pejska nevidíte, je to tvor který jedná pudově a výchovou zároveň. Je mimino ještě samo. Bohužel to poznáte až se vám mimino narodí. Obyčejně to pejsek časem pochopí. Hodně štěstí a zdraví provás i mimino.

xsisi*
hodnocení

0x

My sme řešili stejný problém. pejsek miminko přijal skvěle do smečky. Je třeba projevovat psovi stejnou pozornost jako teď, aby si nepřipadal odstrčený. Ale každý pes je jiný a má jinou povahu.

vikinka*
hodnocení

0x

ahoj myslim si ze by pejsek nemel zarlit na miminko moje kamaradka ma mamu maji 3 lete dite jmenuje se kristynka taky mneli pejska zlatehoretrivra a naopak pejsek si s ni spis hral a byl moc stastny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]