Dobry den.Chci se optat,zatoulalo se k nam v zari kote.Ted mu jsou zhruba ctyri mesice.Krmim ho pouze granulemi pro kotata.Ma chut k jidlu,je vesele,hrave...Jen ho porad trapi mzurky v ocich a kycha...A ma prujem.Davala jsem mu Entero zoo gel kdyz jsem mu davala trikrat dene tak mel tuhy bobek...A 14 dni jsem mu davala dvakrat dene Entero..a prujem ma stejne...U veta jsme snim byli uz ctyrikrat.Jednou dostala pipetu,pak dvakrat inekce..A ted ji ani nic nedal.Prohlidl ji..teplotu nema,pribira na vaze uz ma 2 kg.tak to sni pry neni vazne.A chtela jsem se optat je dulezity ji davat ockovat kdyz zije na volno? Ja si myslim ze je...ale taky financne pro nas narocne...
Právě proto, že žije navolno, je očkování důležité. Základní 3-4 kombinace, bez vztekliny. Je třeba přeočkovat, jedno očkování stojí dle veta okolo 400Kč. A ještě před začátkem jara vykastrovat. Mně takhle nalezená kočička narozená odhadem v srpnu začala říjet v lednu.
No, pokud potíže přetrvávají, zkusila bych jiného veterináře (...tak to sni pry neni vazne ). Trvalý průjem v pořádku není a viditelné mžurky jsou dalším příznakem nemoci. Odčervená může být, ale je třeba to opakovat. Zkontroloval stolici? (bičíkovci, parazité...). A ano, očkování je důležité. Zvlášť pro venkovní kočky. Víte, někdy se zaplatí u veterináře mnohem více za zdlouhavou léčbu nějaké banality ("rýmička"), než když si jednorázově zaplatíte vyšší částku (třeba rozbor krve). Tak se zkuste zeptat jiného veterináře, třeba bude úspěšnější a zjistí příčinu potíží vašeho chlupáče. M.
Pokud je kotě nemocné,a to je podle toho co píšete,tak se nesmí očkovat.Nejdříve antibiotika,vyléčit a až po cca měsíci na očkování.Vet nebude zase tak drahý,jestliže pčíká,má mžurky,potřebuje antibiotika.Jinak to očkování taky nemusí přežít.A to by byla škoda,ne?Náš kocour a to byl z chovu ,taky "jen" pčíkal a doktor mu vzal pro jistotu krev .Byl nositelem nějaké bakterie,která se musela přeléčit antibiotiky na 3 týdny.On je pčíkal ale odnesla to naše kočka,která to od něj chytla a ta měla ošklivé záněty očí,začala pčíkat také...Museli se léčit oba.A zase tak drahé to nebylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.