Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochočení prasete domácího

Od: vanek odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, máme v chlívku "klasické růžové" prase domácí a mě by zajímalo, jestli jde ochočit jako třeba prase vietnamské o kterém je to známé. Máte s tím popřípadě nějaké zkušenosti?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Ano, lze. Jsou velmi inteligentní. Měla jsem, jako malá...pak mi ho zabili. Vždy je důležitá i povaha konkrétního zvířete. M.

hodnocení

4x

Člověk by neměl zaměňovat jídlo za mazlíka. Nedovedu si představit, že bych s láskou cvičila jakéhokoliv tvora, pak ho zabila a snědla. Příjde mi to opravdu hodně zvrhlé. Žádné zvíře, určené ke spotřebě, nesmí dostat jméno. Doknce ani kapr. Je to jídlo, není to blízký tvor.

A proč ne? Znáte festival psího masa?

Ne, neznám a ani znát nechci. To že někde, třeba v Africe chodí nahatí, nebudu chodit nahatá já. Je to jejich kultura, jejich zvyk. Nemusím mít všechno!

hodnocení

3x

U staršího pašíka by to mohl být problém, ale kdyby se s ním od selátka zacházelo jako s mazlíkem, jistě by se nechalo ochočit, prasata jsou chytrá, stolici udrží a tak.

figurek*
hodnocení

3x

Prý se dá ochočit i divoké prase. Kdesi jsem četl článek, že kdosi měl doma kance divočáka a ten byl prý velmi přátelský a nad očekávání čistotný. Jediný problém s ním byl, že prý v noci strašně chrápal.

Prasátko si ochočíš, zvykne si na tebe, bude tě vítat, bude za tebou běhat jako pes, ale co pak? Co uděláš, až přijdou páni v zástěře, vytáhnou řeznický vercajk a z tvého milovaného prasátka nadělají tlačenku a jitrnice? Co pak? :)

mak*
hodnocení

1x

Ano jde to. Prase je velice inteligentní. Babička jedné známé měla prase, které chodilo i do bytu a bylo naučené si před vstupem vzorně očistit kopýtka o rohožku :). Ale přeci ho pak nezabijete a nesníte.

sebod*
hodnocení

1x

ano, lze ochočit. Prasata jsou velice učenlivá a mazlivá ;). Také jsme kdysi chovali prasata a jedno si nás získalo právě svým chováním, takže jsme si ho nechali. To samé jsme měli s jedním kačerem, který už od malinka běhal za námi jako pejsek, rád nám seděl na klíně, jedl z ruky. Takže také dostal milost.

lidus*
hodnocení

0x

Měli jsme prasnice a selata, ani nás nenapadlo se kamarádit. Je to prase určené na zabití. Jinak by to dopadlo jako s kuřaty co mají svá jména (pojmenovaly je vnučky a řádně vymazlily), kohouty jsem rozdala a každý obdarovaný musel slibovat, že ho nedá na polévku, my máme dnes už tříleté slepice na dožití, která umře má svůj hrob i se jménem.

Prase je docela chytré, budete-li se mu od selete věnovat určitě ho ochočíte, příjde na jméno, naučíte ho na povel lehnout...Chtěl byste z mazlíka ovárek? Já tedy ne.

hodnocení

0x

Nedávat jméno žádnému zvířátku které má v osudu že skončí na pekáči.Kamarádi se ,,nežerou,,!*smich*

idlo
hodnocení

0x

Ale prase domácí hrozně nabyde a vyroste, sotva se kulí a nevkusně chrochtá. K čemu vám bude takové ochočené prase, ale jestli ho jednou už ochočíte, už by nemělo být zkonzumováno.

valinka*
hodnocení

0x

Zrovna tady naleznete odpověd

denik.cz/...

Valinko, nerozumím. Tazatel má v chlívku pašíka, určeného na zabíjačku, na maso. Co v tom, vámi doporučeném článku, dává odpověď?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]