Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mol satni nebo potravinovy

Od: vanda* odpovědí: 10 změna:
Je tento mol satni nebo potravinovy? Lita a sedi po zdech. V obleceni ani spizce jsem je nikdy nenasla ale mam je doma furt i kdyz se mi lepi na ty pasky.
Mol satni nebo potravinovy
Mol satni nebo potravinovy #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to zavíječ paprikový - spižní mol. Nejčastější škůdce, který napadá téměř všechny suché potraviny, včetně koření, čaje, obilovin, chleba, těstovin, rýže, sušeného ovoce atd.viz:

skudci.com › zavij/...

hodnocení

0x

Tedy, tohle je exemplář mola vhodný tak do herbáře. Jak je velký? Má tmavé pruhy na křídlech? Z fotky není patrné, jestli jde o pruh nebo lom světla. Šatní mol má bezpečně pod centimetr, v průměru tak 6mm a je takový nazlátlý. Potravinový tak ten centimetr, barva světle hnědá v kombinaci s tmavě hnědou. Osobně bych si tipnul spíš na toho potravinového.

dewolf.cz/...

pavelpavel*
hodnocení

0x

To je potravinový mol. Ti mají více barev jasně oddělené. Černá a červená jako tento.

Šatní mol je zlatý.

lidus*
hodnocení

0x

Co máte za mololapky? Na ty moje se nic nechytilo a dva moly se mi podařilo ulovit. Potravinový a donesete si ho klidně z obchodu např. v mouce. Byly i v majoránce, vegetě, čaji v pytlíkách. Zlikvidovala jsem uplně vše, vylíčili jsme spížový kout a během dvou týdnů už jsem dva našla. Mololapky mám, lepí ale moly to nijak nezajímá.

pavelpavel*

Nefunguje. Ten mol není hloupý. Měli jsme tam přilepené dva a zbytek baštil dál jídlo.

vanda*
hodnocení

Děkuji za urceni. Je mi ale zahadou ze je za celou dobu nemam nikde v potravinach ale spise v obyvaku po zdech. Jsou v panelaku na chodbe, ve sklepe... Mam raid nalepky a tam se chytaj dost. Bohuzel se obavam ze si tim lakam ty mrchy od sousedu. Mam je i za oknem sedi na siti a chcou dovnitr, musi ty feromonovy lepky cejtit. Takze nevim zda je nezrusit a nevymlacovat je rucne kazdopadne jsem uz kupollvala kulicky do skrini ze jde o mola satniho kdyz je v te spizce nemam, ale navadi
pavelpavel*

Vanda : to samé bylo u nás. Nikde jsem neměli nic a večer jsem jednou u televize zahlédl, že přiletěl oknem a odkud? Dlouhé pátrání. Prase ženská co má byt i balkon dole skládku a druhá je vychovala ilegálním skladováním zrní dole v kumbálu, kde měla ilegálně zrní a krmila ptáky a holuby navíc. Nechtěla mě tam pusit a když jsem se tam dosta? Červy a moly na zdi i v zrní. Masakr. Ta baba to dobře věděla. Byl to těžký boj a co si lidé dovolí se musí řešit hned. Já zasáhl tvrdě.

pavelpavel*

Vando ještě poradím jdi po zdroji a uvažuj logicky. Larvy budou tam kde mají co jíst i když klidně nanesou kamkoliv i na zdi a za skříně. Já pochopil, že k nám létají večer odněkud zespodu. Do toho kumbálu mi jistá podvodnice a vykrmovačka holubů drze nechtěla pustit. Jednoho dne jsem šel domů a věděl, že tam dole skladuje zrní atd. a tři seděly u těch dveří a na stropě byla jedna malá snůška. Finále bylo, že byl leden, což bylo znamením, že je máme v domě my jinak by zmrzly venku.

Nechal jsem členem výboru ty dveře otevřít za její přítomnosti. To co tam bylo byl masakr. Všude larvy, moly dospělé a ve všem zrní i na zdi. Zamořeno a navíc si to zabrala ilegálně a bez souhlasu.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Jinak u nás ty moly lítaly od sousedů jednou večer jsem na to přišel i od koho létají. Od humusačky dole! Docela mi to trvalo to zjistit. Večer mi lítaly do bytu oknem.

armf

Tedy: Japa vypadá ta sousedovic mola? Ducalinka? *smich2*Ach ty molové - volové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]