Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhlé úmrtí Pancéřníčků

Od: pavlina* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, který se týká mých pancéřníčků. Mám 54l akvárium a v něm živorodky, bojovníci, sumečky(Ancistrus) a pancéřníčky. Mám skvrnité a zlatopasé. Od každého jsem měla dva, ale z ničeho nic mi dva po týdnu zemřeli. Ostatní ryby prospívají dobře a já vůbec nechápu, co by to mohlo být. Nevíte prosím někdo? Jsem začínající akvarista, a tak jsem z toho trochu vyděšená. Předem mockrát děkuji za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

0x

Mohl je napadnout ancistrus, pokud je větší, mají stejné loviště (dno akvária) a ancíci jsou někdy poněkud nevrlí. Také jsou dost citliví na špatné chemické poměry v akváriu, chlorovanou vodu, vysoké pH, moc dusíkatých látek (živorodky dost znečišťují akvárko svými výkaly). A také mohli mít nějaké cizopasníky. Jinak jsou to vhodné ryby pro začátečníka a pěkně čistí akvárko i rostliny tak kupte nové a zkuste to znova. Zhodnoťte, zda není akvárko přecpané rybkami, pak je udržení správného prostředí dost těžké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]