Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím krmit šneky

Od: medvidek180® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, moc Vás prosím, dobří lidé poraďte! Ve dvou malých ovárkách mi pořely ryby, ale za to se tam daří rostlinám a 3 druhům šneků. Prosím, čím ty šneky krmit? Moc děkuji za jakou koli radu....popř. jakou jim nechat teplotu, ta dost kolísá, když se svítí a běží filtr. . V klidu cca pod 24 stupňů a při světle a filtrech cca 27 stupňů. Topítka tam mám. Moc a moc předem děkuji, Michal

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jací šneci to jsou?
Pokud se v akváriu dělá řasa není je potřeba vůbec krmit. Pokud máte pochybnosti můžete jim nabídnout spařený salát či plátek okurky. A uvidíte, zda mají zájem.
Popř krmivo pro ryby především granulované, které vydrží u dna nějakou chvíli vcelku. Ale spíš nekrmit než krmit. Ať se nekazí voda.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Tak když ti pomřely ve dvou akvárkách ryby (nepíšeš jaké to by mě docela zajímalo) tak je tam něco hodně špatně a ti šneci můžou vymřít taky. Jinak záleží jaké šneky zda velké nebo ty maličké, protože ti si poradí a nepohrdnou v nouzi rostlinama.

Na ty malé šneky si dávám bacha, protože to jak se dostane do akvárka, tak jsou tam navěky. Vypustil a vyvařil jsem písek a zase se tam udělali ti malí špičatí co se rychle množí. Jednou jsem si vzal od kamaráda rybu z akvárka kde je měl a nikdy více. *zed*

Proti šnekům můžete bojovat nebo je využívat. Já si okružáky do AQ naházel schválně... mě vyhovují, že čistí. Ale období, kdy jsem se jich snažil zbavit mám také za sebou. :)

pavelpavel*

Clayman : to jako jo. To sklo je jako křištál, ale strašně se množí a pak jsou tam všechny generace a je jich tam moc. Když jsem vypustil akvárko a týden stálo na suchu a písek vypral i sušil týden, tak se tam udělali zase. Automaticky vyhodit rostliny tam jsou taky. Ti jen tak nevymřou. *smich*

72mona3*
hodnocení

0x
Šneci se v běžném akváriu přemnoží velmi snadno. Zvlášť, pokud se překrmují rybky. Čím víc potravy jim poskytnete (i nevědomky), tím víc šneků bude. Teplotu nijak výrazně neřeší. Pokud předchozí nájemníci (ryby) vychcípali, možná i to byla příčina. Příliš mnoho odpadních látek. A co filtr? Ten by měl běžet neustále.
Jestli chcete pouze ty šneky, jsou nenároční. Stačí dát občas kolečko okurky, list salátu, tabletku pro ryby dna... Při nedostatku potravy se jejich počet sám reguluje. M

hodnocení

Moc Vám všem děkuji. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]