Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik má pít kocour vody?

Od: delina® odpovědí: 12 změna:

Mám 5 letého kocoura kastrovaného 6,5kg. Pije cca za 24 - 36 hodin asi 100 ml vody. Jsou malé výkyvy. Je to v rámci normálu? Dříveí se mi zdálo, že pil o něco méně. Má zájem o čůrek vody když pustím do vany a jednou mě pil ze skleničky na stole, i když má vodu na misce. Tak nevím, zda to nějak řešit. Dá se glykemie/ cukr v krvi/ u kočky vyšetřit člověčím glukometrem jako u člověka?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skeptic
hodnocení

2x

Zatím nepanikujte. Kočka by především měla mít k dispozici víc misek s vodou, přesněji řečeno na více místech. Alespoň na dvou.

wanesa*

Přesně tak.Naše kočky mají vodu na 3 místech.Nejlepší je fontánka,u té kočky leží i spí a pijí z ní nejraději.Nemusíte nikde pouštět vodu:)Zrovna jsem tuto koupila:) Není to plast ale keramika...

Kolik má pít kocour vody?
Kolik má pít kocour vody? #2

pb®
hodnocení

1x

Kočky spíš než na cukrovku trpí na selhávání ledvin, což se projevuje zvýšeným pitím. Nechala bych pro jistotu vzít kocourovi krev na veterině.

hodnocení

1x

Kolik má pít vody? Kolik chce.

Moje Micka se čisté vodě vyhýbá, nejraději pije z misek pod květináči. A má ráda (kravské) mléko, přestože "milovníci" koček se při tom chytají za hlavu, jak je to prý děsně škodlivé.

72mona3*
hodnocení

1x

Přiznám se, že nevím jak zjistit, kolik toho kočka (či pes) vypijí. Nikdy jsem to neměřila. Ti moji mají k dispozici společné tři misky po celém bytě, občas se nějaká vyleje při střetu s neřízenou střelou. Možná spíš sledovat, kolik toho načurá. Zatímco kočka mi zanechávala pravidelně jedno obří překvapení denně, kocour to má rozvrženo na tři překvapení menších rozměrů (bobky nepočítám). Velikost hrudky po kocourovi je zhruba jako bluma. Je mladý, ještě mu nejsou dva roky. Kastrovaný. A vlastně mi chodí upíjet i do umyvadla a akvária. M.

lidus*
hodnocení

1x

Náš 8 let starý kocour pije hodně, neměřím ale to co váš určitě vypije. Vet říkal, že je to dobře, kocour je ve velmi dobré kondici a v létě na chalupě běhá s kočkama po vesnici a loví myši, doma mám zase pocit, že sežere málo ale v bytě celý den a noc chrní v posteli a jen občas vyleze na vycházku po bytě.

hodnocení

Tak mě nejde o to, aby mi kočka pila. Pije dobře z misky, ale jde mi o to, zda nepije nadmíru a nesignalizuje to nějaké onemocnění. 100 ml /24 hod je hodně nebo málo? Je mu 5 let a váží 6,5 kg. britský kocour. Díky

72mona3*

Myslím, že potřeba vody je u každé kočky jiná. Záleží i na složení stravy. A jak už jsem psala, nemohu porovnat se svým kocourem, protože nevím, kolik reálně vypije. Vím jen kolik načurá. 100 ml mi nepřijde moc. M.

hodnocení

Při selhání ledvin je množství moči normální, pouze se močí neodvádí škodliviny, které mají. Takže množstvím moče nelze problém měřit.

72mona3*

A z množství vypité vody ano? Váš dotaz jsem nepochopila jako dotaz na selhání ledvin. Myslím, že čím víc kočka vypije, tím víc také čůrá *nevi*

M.

hodnocení

Zvýšené pití signalizuje nemoc. Proto to vlastně řeším. Množství moči by signalizovalo třeba uzávěr močové trubice , ale selhávání ledvin je chemická záležitost, množství moče to neovlivní. Odešli mě 2 kočiny na selhání ledvin, tak vím, o čem mluvím.

72mona3*

Jen chci říct, že existuje přímá úměra mezi množstvím vypité tekutiny (které nemohu kontrolovat) a vyčurané (které mám pod kontrolou).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]