Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sbírání víček a peníze za ne

Od: michal2019 odpovědí: 8 změna:
Dobry den, chtel bych se zeptat, jestli nekdo nema zkušenosti se sbiranim víček z petflašek? Mám tím na mysli to že je chci sbírat a peníze za ne dávat utulkum. ale bohužel netuším jak to funguje, kam ty víčka odevzdávat atd... prosím berte to vážně a nechci žádnou zbytečnou kritiku. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Kritika není zbytečná, tohle se prostě nevyplatí... Pokud to budete svážet po trochách autem, tak toho pravděpodobně projedete víc, než kolik peněz za to dostanete.

Takže když z toho vynecháte víčka a ježdění a dáte jim přímo nějaký finanční obnos, bude to méně náročné jak časově a fyzicky, tak možná i finančně.

Počítejte s výkupní cenou cca 1-2 haléře za víčko.

lipanek
hodnocení

3x

Protože doma třídím co se dá, mám i sáček na víčka. Kupuji dost mléka, 4 krát za půl roku nějakou minerálku, případně pro vnuka nějaké to pitíčko s uzávěrem, kočičí pudinky a podobně. Když je větší rodina, tak ta toho má jistě více, zvláště, kde se pijí limonády v pet lahvích.

Uzávěry střádám a za půl roku mám tak větší pytlík od housek. Dávám paní učitelce do školy.

Tedy z běžného provozu nijaký výsledek. Účelově kupovat zboží kvůli uzávěrům je prodělečná činnost, absolutně neodpovídající ekologickému chování. Jak píše rádce nade mnou, cena je minimální a musel byste toho mít na pytle.

Takže, pokud chcete pomáhat, tak vzít 500 korun a poslat jim to na účet, nebo se přihlásit jako dobrovolník na venčení psů, nebo práce okolo útulku /stavební, opravářské, úklidové/.

O víčka také není moc zájem, možná ještě tak vytříděná podle barev. Ani recyklace se prostě pro firmy moc nevyplatí.

kami*
Ano, u nás je sbírali ve školce i ve škole. Tam je nosíme. Občas si několik různých barev nechám na zahrádku pro označení barvy květu nové trvalky, ať barvy nepopletu. Občas jsem je po zimě musela znovu srovnat. Třeba u různobarevných devaterníků

hodnocení

1x

Nebudu dávat žádnou zbytečnou kritiku, ale zkuste si přečíst tento článek a spočítat pár příkladů :)
nazory.ihned.cz/...

olinl
hodnocení

0x

Výkup ve sběrnách a 1200 víček za 100 Kč-tak nějak jsme to před dvěma roky spočítali. Je to velký pytel s víčky. Když sbírá víc lidí, tak to přibývá rychle..

Je rozdíl mezi "spočítali" a skutečně dostali...
Tak vysoké výkupní ceny rozhodně nejsou a dost pravděpodobně bude problém sehnat kohokoliv kdo víčka vykoupí.

mak*
hodnocení

0x

Víčka od PET lahví je HDPE, takže pokud si sběrem chcete přivydělávat, je lepší chodit po stavbách a sbírat odřezky plynových a vodovodních trubek, co se používají na přípojky. To je taky HDPE a metrový odřezek vydá za stovky víček.

lidus*
hodnocení

0x

Tam kam jezdím na chalupu se to stalo národním sportem a tak taky víčka přihodím. Nedávno jsem četla, že nějaké mamince s postiženou dcerou, přivezli vojáci několik pytlů víček a ona za ně dostala do 1000 kč, kdyby ti vojáci dali každý 1kč měla by víc a bez práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]