Nejste přihlášen/a.
Mám čivavačka,prý má mít vodu na mozku,proradí mě někdo,jak probíhá nemoc,jak dlouho přežijí pejsci?marcela
Marcelo, to Vám řekne jedině zvěrolékař! Domnívám se, že tuto diagnózu nestanovil odborník, jinak byste odpovědi znala od něj. Nevím, podle čeho usuzujete, že pes má "vodu na mozku" (co to vůbec znamená?), ale vyhledejte veterináře, aby Vám řekl, co s Vaším pejskem je a jak se to léčí.
Termin voda na mozku mi neni vubec znam. Jak spravne pise Claire, kdo tuto diagnozu urcil a jak byl pejsek vysetrovan? Pokud by mel pejsek podstoupit vysetreni mozku, urcite by musel byt v celkove narkoze a prodelat nejake ct vysetreni. Dopln tedy Tvuj dotaz o dalsi podrobnejsi informace, ja se take pripojim, toto vsechno se dovis u kvalitniho veterinare.
Camelot
Ahoj,to mi řekla chovatelka,nebyl vůbec očkován,ted jsem mu dala vakcinaci a do tří týdnů bude ještě vzteklina,aby jsme mu neublížili,pak ho nechám, alespon ultrazvukem vyšetřit,proto že vetrinář,kam chodím mě nabídl,aby jsme věděli co vůbec má,do telefobu mi řekla poruchu stability.Uši i očka měl špinavé,teklo mu z ouška,tak si myslím,že je pravda jinde.pá marcela
Pokud má vodu na mozku muselo by to být zjištěno na CT,které se dělá už i pro zvířata,ale tam jste určitě nebyla.Příčina bude určitě někde jinde.Nejlepší bude asi veterinář.
Dobrý den,CT jsem nedala dělat,nevím kde by tady bylo nejblíž,myslím ,že je v Milovicích.Chceme udělat s veterinářem ultrazvuk,jestli ten něco ukáže,tuto zprávu o vodě mi dala chovatelka,ale myslím,že to není příčina,je čilí,akorát při běhu plácá nožkama,jako když pluje.Nevyleze přes překážku,z gauče ho sundávám,pěkně čeká,je poslušný na to ,že mu je 10 měsíců,je to hold Šikula,to na něj sedí )
dobrý den,
chci se zeptat, jak jste dopadla? Náš pes čivava 8 týdnů má to samé a ct jsme udělali. Ted dostava od lékařů nějaké stereoidy a my jen doufáme,že se to zlepší.
Dobrý večer,
zatím sonduji,kde bych jela s pejskem na CT,prosím sdělte mi kolik takové vyšetření stojí,nám je 10 měsíců,nedoporučovala mě chovatelka očkovat,ale dali jsme na dvakrát včera dostal vzteklinu vakcinu,zatím dobré!Tak již má i očkovací průkaz Šikulka má v sobě trojkombinaci,bereme ob den B- komplex a pastu Calo - Pet denně kapičku na prst.
Žijeme dlouhodobě ve Vídni, tam nás ct stálo 300 eur, ted nám leží na klinice kousek za Vídní a rozhodne se během víkendu jak to s pejskem bude. tak nám držte palce. Jinak nám tady ve Vídni řikali, že jsou na toto hodně dobří v Brně ( jaggy.cz/... ) MVDr. Aleš Tomek, Dipl. ECVN
ještě pro info.
někteří zde píší, že termín voda na mozku neznají. odborný název je HYDROCEFALUS.
S Brnem jsem si již psala,když jsem si pejska přivezla,ale byl hodně malý 850 g,ted má 10 měsíců 1450g ,myslím,že by ten výkon co mě napsal s klinky nevydržel a cena 35000kc ufffffffff ,zatím nevidím problém,že by měl bolesti,je aktivní sem tam to s ním hodí,když řádí s naháčkem,moc Vám držím palečky,aby se pejsek dostal v pořádku k Vám,prožil alespon nějaký roky v lásce,kterou mu dáte ),napíši Vám všem,až budu vědět více páááá!
Volal jsem na na veterinu v Brně ct tu dělají kolem 6tis.,ale bylo mi receno ,ze nejlepší je magnetická rezonance ,kterou má jako jediná v republice klinika Jaggy. Tak jsem tam volal, cena 9000kč , doba objednání cca 2dny.
tady je odkaz: jaggy.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.