Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám doma morče rozetu a chci se zeptat jak často ho mám koupat?Dík Pája
Co se týče koupání, doporučila bych ne více , jak jednou za 3 měsíce. Chovala jsem myšky, morčata (taktéž rozety), krátce křečky a nakonec jsem zůstala u potkanů. Takže ze zkušenosti vím, že téměř bez vyjímky všichni tito doma chovaní mazlíci z koupele nijak nadšeni nejsou. Jinak ale pročesávání srsti měkkým kartáčkem jim nikterak nevadilo a k uvolnění odumřelých chlupů a zbavení nečistot je tak 1x týdně vhodné.
Ačkoliv morčata umí plavat, nemusí tento požitek mít... Pokud je třeba zvířátko omýt, stačí omýt zadeček a bříško (a hned osušit), kde by mohl být zdroj nějakého zápachu. Já jsem měl morčat několik a mohu zodpovědně říci, že toto zvířátko, pokud je v pořádku, nijak nepáchne. Obvykle je spíš problém s jeho útulkem - tam je potřeba místo, kam je uvyklé vylučovat, udržovat v čistotě. Pokud tomu tak není, konstatuje se obvykle, že zvířátko smrdí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.