Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupání morčat

Od: pista* odpovědí: 5 změna:

*cteni*Ahoj mám doma morče rozetu a chci se zeptat jak často ho mám koupat?Dík Pája

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yamona*
hodnocení

0x

Co se týče koupání, doporučila bych ne více , jak jednou za 3 měsíce. Chovala jsem myšky, morčata (taktéž rozety:)), krátce křečky a nakonec jsem zůstala u potkanů. Takže ze zkušenosti vím, že téměř bez vyjímky všichni tito doma chovaní mazlíci z koupele nijak nadšeni nejsou. Jinak ale pročesávání srsti měkkým kartáčkem jim nikterak nevadilo a k uvolnění odumřelých chlupů a zbavení nečistot je tak 1x týdně vhodné.;)

lilusinka*
hodnocení

0x

Morčátka by se koupat neměla vůbec ale sama vím jaký to je když ti "smraďoši" zapáchají...;)skus ji koupat co nejméně to půjde...

katerina*
hodnocení

0x

morčata, ale ani kočky potkani atd. koupání moc nesnášejí. Ale morče můžeš vykoupat tak jednou za měsíc. Jen dávej pozor na uši ať jim do nich nenateče voda mají pak často záněty v uchu.

honza2581*
hodnocení

0x

Já koupu morčata jednou za měsíc - to úplně stačí.

hodnocení

0x

Ačkoliv morčata umí plavat, nemusí tento požitek mít... Pokud je třeba zvířátko omýt, stačí omýt zadeček a bříško (a hned osušit), kde by mohl být zdroj nějakého zápachu. Já jsem měl morčat několik a mohu zodpovědně říci, že toto zvířátko, pokud je v pořádku, nijak nepáchne. Obvykle je spíš problém s jeho útulkem - tam je potřeba místo, kam je uvyklé vylučovat, udržovat v čistotě. Pokud tomu tak není, konstatuje se obvykle, že zvířátko smrdí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]